Poprvé v sezoně jste na domácím ledě nezískali ani bod. V čem vidíte příčinu neúspěchu?
Ve vstupu do utkání, kdy jsme Pardubice nezatlačili a hráči soupeře si pak začali v naší třetině víc dovolovat. V případě lepšího začátku jsme mohli Pardubice zmáčknout a vstřelit branku. Zápas byl vyrovnaný, do konce druhé třetiny jsme měli velký tlak, bohužel se nám nepodařilo skórovat a ve třetí části se role otočily.

Pardubice se na duel velmi dobře připravily. Bylo utkání taktické?
Soupeř stál ve středním pásmu a zachytával nás. Tímto způsobem proti nám hraje víc týmů a jediný recept je dát gól, aby musel protivník otevřít hru. Nám se bohužel nepodařilo dostat do vedení, proto byl zápas s blížícím se koncem čím dal těžší.

Cítíte, že je váš herní styl pro soupeře čitelnější než na začátku sezony?
Je jedenadvacáté kolo a všichni soupeři vidí, jak hrajeme. Nechceme styl měnit, protože věříme v naši sílu. Doufám, že šlo pouze o jeden zápas, kdy se nám nepodařilo překonat obranu, v dalším utkání ukážeme, co v nás je, a budeme opět úspěšní.

Co vám chybělo ve srovnání s duely, které jste dokázali otočit ve třetí třetině?
Po nedělním klání v Litvínově jsme absolvovali velmi náročnou cestu, takže jsme měli méně času na regeneraci a na konci utkání nám chyběla potřebná jiskra. Na druhou stranu jsme pro vítězství udělali všechno. Za stavu 1:3 jsme se snažili o vyrovnání, snížili jsme, bohužel to nevyšlo.

Berete prohru pouze jako malé varování?
Lehce přejít prohru nejde, protože Pardubice jsou v tabulce dole a na domácím ledě s nimi nesmíme ztrácet body. Zápas je pro nás varování, že se musíme lépe připravit a víc pracovat, ať podobné duely vyhráváme.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ