Turnaj v domácím prostředí má svá pozitiva i negativa. „Když něco potřebujeme, všechno seženeme. Na druhou stranu při šampionátech venku máme svůj klid. Tady na nás sice není tlak, jako na hráče, spousta lidí se ale na něco ptá či něco potřebuje," popisuje muž, který s reprezentací poprvé absolvoval mistrovství před čtyřmi roky v Bratislavě.

Tehdy na něm měl brněnského parťáka útočníka Petra Hubáčka. V dalších letech byl jediný vyslanec Komety. Až letos se k němu připojil obránce Michal Kempný, který ale zatím s týmem jen trénuje a nehraje zápasy. „Musím tady Michala hlídat, aby nezvlčel," směje se Ondráček. „Často chodí k nám pokoj, dost spolu kecáme. Věřím, že si i zahraje," dodává jedenapadesátiletý kustod.

V pondělí připravoval společně s kolegou vše potřebné před večerním duelem s Kanadou. „Zatím pořád hrajeme večerní zápasy, takže jsou hrací dny dlouhé. Na stadionu jsme někdy od sedmi ráno do jedenácti večer. Prvně chystáme kabinu před rozbruslením, potom znovu na zápas. Chystáme dresy, jídlo či nápoje," popisuje Ondráček.