Také on ve sparťanském dresu odehrál téměř tři sezony, ale v Brně je už jako doma. Načíná tady už svůj pátý hokejový rok. V něm má za sebou už dva přípravné zápasy.

V Třebíči Kometa na domácí nestačila. Ve čtvrtek přehrála v Ostravě Vítkovice 4:2 a Koreis zařídil hned první branku hostů. Nic závratného však z těchto výsledků nevyvozuje. „Příprava je na startu, většina týmů hraje v pozměněných sestavách a o výsledky nejde. Jde o to se rozehrát na ledě," říká třicetiletý zkušený hokejista.

Zejména v Třebíči fanoušci z Brna ukázali, že bude Rondo opět praskat ve švech. Dorazilo jich tam několik stovek a vytvořili skvělou atmosféru. Koreise to ale nepřekvapilo. „Čekal jsem to. Zaskočený jsem byl v minulém roce, kdy jsme v Třebíči také zahajovali a fandů dorazilo podobně jako teď. Je vidět, že se na hokej těší," sděluje.

Hráč, který nakoukl i do zámoří, má na startu sezony velkou chuť do hokeje. Úspěšně absolvoval suchou letní přípravu a cítí v sobě dostatek energie. „Po nabírání kondice bez bruslí jsme měli měsíc pauzu. Odpočinul jsem si a těším se na další zápasy," neskrývá nadšení rodák z Plzně.

Další tým, který brněnské hokejisty prověří, je silný ruský Chabarovsk. Utkají se s ním v úterý. „Beru to jako normální přípravné utkání, nic speciálního. O Rusech je známo, že hodně trénují. A na začátku sezony je to na nich znát. Jsou dost unavení," nepřikládá zvláštní důležitost následujícímu zápasu Koreis.

Jak snáší důrazný útočník změny teplot na stadionu a venku? „Příjemné to není. Spíš mě ale mrzí, že když je hezky, my musíme být zavření v hale. Volna jsme si však užili dostatek, takže teď musíme makat," dodává smířeně.