VYBERTE SI REGION

Šance, ale bez gólu. Kometa druhé semifinále prohrála

Praha – Podobnost se čtvrtfinálovou sérii s Plzní zatím trvá. Po výborném výkonu Komety v prvním semifinále proti pražské Spartě i tentokrát přišel ve druhém duelu ústup. Z prvního gólu se radovala Sparta a v duchu tradice brněnských zápasů v play off zápas i vyhrála. Díky tříbrankové náloži s dvěma využitými přesilovkami v první třetině zvítězila 3:0. „Nepohlídali jsme si předbrankový prostor a často jsme byli na trestné lavici," shrnul důvody porážky brněnský forvard Vilém Burian.

3.4.2014 11 AKTUALIZOVÁNO 3.4.2014
SDÍLEJ:

Sparta vs. KometaFoto: ČTK/Vít Šimánek

Domácí hokejisté ze sebe rychle setřepali nepříjemný debakl 2:5 z prvního duelu. „Potřebovali jsme, aby za Spartu nastoupilo jiné mužstvo a to se nám povedlo. Byli jsme rychlejší. Důležitá je i nula brankáře," těšilo sparťanského asistenta kouče Zdeňka Motáka.

Sílu pověstného brněnského domácího prostřední vyprodané haly vyzkouší za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. „Všechno je otevřené. Hrajeme doma, kde si vytvoříme tlak. Ale měli jsme dát nějaké góly už ve dvou třetinách tohoto zápasu," tvrdil asistent brněnského kouče Karel Beran.

Jeho svěřenci si dávají neskromné cíle. „Chceme doma vyhrát oba zápasy,"upozornil Burian, který ve druhém duelu nastřelil svojí bombou tyčku.

Brňané tentokrát neměli v zakončení tolik štěstí. I když příležitosti měli. Hlavně v prostřední části. Navíc výrazně lepší formu předvedl sparťanský brankář Tomáš Pöpperle. „Ve středujsme sedmdesát procent brejků proměnili, dnes žádný gól. Problém máme v koncovce, nespadlo nám to tam. Dvě tři tutovky jsme přitom měli," litoval brněnský forvard Vilém Burian.

Série se teď přesune na jižní Moravu. Brněnská Kajot Arena semifinálové zápasy v neděli a v pondělí. První duel začne v šest hodin večer, druhé o hodinu později. Na tu se těší i Pražané, i když v jejich neprospěch bude hrát užší kluziště. „Atmosféra bude fantastická jako vždy. K hokeji to patří a je to lepší, člověk se vybičuje k nejlepším výkonům. Ale je to tam těžké. Složitá komunikace i na střídačce, člověk toho moc neslyší," prohlásil Pöpperle.

Autor: Michal Čejka

3.4.2014 VSTUP DO DISKUSE 11
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies