V ní Brňané prohrávají zatím 0:2 na zápasy. „Pokud prohrajeme, skončí pro mě sezona nejdřív, co jsem kdy zažil. Člověk si ale nesmí v zápase uvědomovat, že může takto brzo vypadnout," hlásí třiatřicetile­tý bek.

Co zatím podle vás rozhoduje v sérii o tom, že ztrácíte na soupeře dvě výhry?

Je to jednoduchá rovnice. Nedáme góly a dlouho se hraje u nás v obranném pásmu. V domácím utkání teď musíme proti Chomutovu hrát, tak jako v posledních dejme tomu pěti zápasech na domácím stadionu.

Hanzlík v play off
- Největší obrat v sérii zažil v semifinále play off v sezoně 2003/2004. S pražskou Spartou tehdy vedl v sérii s rivalem Slavií 3:1, nakonec z toho byla porážka 3:4 na zápasy.
- Statistiky v play off v české nejvyšší soutěži: 118 zápasů (ve Spartě – 90 zápasů / 1 gól a 12 asistencí, v Kometě – 28 zápasů / 5 asistencí)

V Chomutově panovala vypjatá atmosféra. Kapitán Leoš Čermák dostal osobní trest a odehrály se i nějaké potyčky. Bude důležité se teď uklidnit?

Šlo o trochu vyhecovanější střetnutí z obou stran. První vzájemný zápas byl takový, bych řekl, oťukávací a nehrálo se v nějakém zázračném tempu. Šlo o taktickou bitvu. Ve druhém utkání se do toho oba týmy víc opřely a bylo víc soubojů. Čím bude série delší, tím bude vyhecovanější.

Motivuje vás i fakt, že v předkole play off ještě žádný tým neobrátil stav ze stavu 0:2?

Překolo play off jsem ještě v životě nehrál. Je to pro mě první zkušenost za patnáct let. Můžeme sérii obrátit poprvé. Uvidíme, nemusí to vyjít, ale jdeme do dalších dní s tím, že chceme domácí dva zápasy vyhrát.

Jak se vám hrají zápasy, kdy se neodpouští žádná chyba?

Už jsem na důležitá utkání zvyklý, mám něco odehraného. Když člověk udělá chybu, tak ji prostě udělá. (krčí rameny)

Hrajete v rozhodujících duelech víc na jistotu, nebo vás vždy naopak nakopne jejich důležitost?

Nějak extrémně mně nevadí hrát zápasy pod tlakem. Abych pravdu řekl, tak já stejně na ledě příliš nevymýšlím hru. Spíš jde o začátek utkání. V prvních střídáních, nebo pokud je stav dlouho 0:0, si nesmí člověk uvědomit, že může vypadnout z play off takto brzo na začátku března.

Loni jste prohlásil, že rád končíte sezonu, když už ráno svítí sluníčko.

Když jsme přijeli z Chomutova do Brna a viděl jsem ten sníh, tak mi nebylo moc dobře. Sezonu raději uzavírám, když je teplo. Strašně mě to nabíjí.