„Setkají se asi dva nejhokejovější zimní stadiony u nás. Samozřejmě se všichni hrozně těšíme. I když má Kometa výbornou, jak jsme viděli ve čtvrtfinále se Spartou,“ má jasno obránce indiánů Jiří Hanzlík.

Plzeňskou ČEZ Arénu poprvé v tomto ročníku vyprodala až sedmá čtvrtfinálová bitva se Zlínem. Pro stadion s kapacitou 8236 diváků šlo o letošním premiéru. Jak s průměrnou návštěvou zamává příjezd Komety? „Od Plzně jsme dostali 142 lístků. To je kapacita sektoru pro fanoušky hostů a k tomu pár míst ve vedlejším. Několik Brňanů určitě vstupenky nakupovalo přes terminály Sazky,“ povídá šéf fanklubu Komety Pavel Jeřábek.

Protože se plzeňský klub pro semifinále vyhnul prodeji na internetu, vypadá to zatím v domácích utkáních Západočechů na jejich výraznou přesilu. „Pokud chce mít někdo z Brna jistotu, že se na pondělní nebo úterní semifinále dostane, měl by využít nějakého kamaráda z Plzně, který mu vstupenky koupí. Druhá varianta je využít služeb fanklubu,“ tvrdí Kateřina Štěpánová z plzeňského klubu, která má prodej vstupenek na starosti.

Početná výprava, jakou nedávno ve čtvrtfinálových soubojích zažila holešovická arena pražské Sparty, se tak čekat nedá. „Uvidíme, jestli budou k dostání lístky ještě na místě před zápasem. Ale tady v Brně to taky nemají fanoušci soupeřů jednoduché, když mají většinu lístků rozebraných permanentkáři,“ povídá Jeřábek.

Fanklub Komety v pondělí vypraví na západ Čech dva autobusy. Jeden devadesátimístný, který se po utkání vrátí do Brna. Druhý čtyřicetimístný s lůžky v Plzní „přespí“. „Na Spartu se autobusy plnily docela rychle, takže i na Plzeň se snad bez problémů vyprodají,“ přeje si.

Takřka s jistotou hraničí fakt, že oba zápasy na konci příštího týdne bude v Brně sledovat přímo v Kajot Areně sedm tisíc dvě stě diváků. Kometa oproti soubojům se Spartou ceny zvedla o padesát korun. Po internetu se začnou vstupenky prodávat v úterý v poledne. K hlavní pokladně půjdou od pondělí do středy majitelé permanentek, další dva dny pak ostatní.

Kdy pro lístky

Termín předprodeje vstupenek (pouze hlavní pokladna):

pondělí až středa – od 10.00 do 18.00 – pouze pro majitele permanetek

čtvrtek – od 10.00 do 18.00 nebo do vyprodání- volný prodej

pátek – od 10.00 do začátku utkání – volný prodej

Ceny vstupenek na třetí a čtvrtý semifinálový zápas v Brně:

Sektor A 400 nebo 450*
Sektor B 350 nebo 400
Sektor C 320 nebo 370
Sektor D – stání 250 nebo 300  
  • nižší cena vstupenek je určena pro majitele permanentek, vyšší pak pro volný prodej