Kometa minulý rok po duelu v Liberci z osmi utkání sedm prohrála. „Vstup do sezony je důležitý a ulehčí situaci. Loni měla Kometa horší vstup a pak byly z její strany tři čtvrtiny dobré, to se však nemusí vždy povést," varoval trenér Alois Hadamczik.

Sestava hokejové Komety Brno proti Liberci

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE

K úspěchu v extraligové premiéře na lavičce Komety mu pomůže už i uzdravený Hynek Zohorna. „Malíček jsem měl zhmožděný, ale už jsem fit. Odehrál jsem jen půlku přátelských utkání, takže jsem natěšený," ubezpečoval o svém stavu útočník, který měl v přípravě úspěšnost bod na zápas. Jeho spoluhráč Petr Ton stále kvůli zranění chybí.

Jubilant Čermák

Výjimečné bude utkání pro kapitána Čermáka. Čeká ho šestistý zápas v extralize. „Že to bude už tolikátý zápas? Neuvědomuju si to. Vím, že jsem dostal nějaký dres za pětisté utkání. Tak snad ho oslavím výhrou, ale Liberec bude nepříjemný," prohlásil lídr týmu, který povede druhou útočnou formaci.

Jeho speciální den mohou narušit liberečtí hokejisté. Sebevědomí jim dodal úspěšný vstup do Ligy mistrů a jednoznačný postup za skupiny D za švédskou Skellefteou. „Už se velmi těším, až se extraligový kolotoč rozjede. Hráči jsou na tom stejně. Atmosféra v kabině je hodně bojovná," uvedl pro klubový web liberecký trenér Filip Pešán.

Bílé Tygry před sezonou opustil jen produktivní útočník Tomáš Filippi, který zamířil do ruského Magnitogorsku. Naopak přišli tři noví hráči. „Liberec posílil hlavně v útoku. Michal Birner a Michal Řepík jsou velice slušní útočníci a dobře bruslí. Do přesilovky přišel Martin Ševc, který je silný na modré čáře, umí dát gól. Bude to bojovné utkání," jmenoval Hadamczik přednosti soupeře.

Páteční střetnutí patří mezi atraktivní souboje prvního kola extraligy. „Je to pro Kometu zajímavý test hned v prvním zápase. Podle mě se Liberec letos bude držet v půlce tabulky a možná v její horní polovině," tvrdil televizní expert Martin Hosták.

PETR MUSIL