VYBERTE SI REGION

Snad mě neprokoukne, směje se útočník Palát o přípravě s gólmanem Mrázkem

Brno – Z pozvaných hokejistů měl nejblíž vysněnému Stanley Cupu. Mezi hráči, které oslovil nový reprezentační trenér Vladimír Vůjtek na středeční setkání v brněnské restauraci, nechyběl finalista uplynulého ročníku NHL Ondřej Palát z Tampy Bay Lightning.

5.8.2015 1
SDÍLEJ:

Hokejový útočník Ondřej Palát.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

„Porážka už asi přebolela. Chtělo to zhruba dva týdny a dovolenou. Pak jsem se soustředil na letní přípravu, snad se týmu zase bude dařit," vrací k prohře 2:4 na zápasy s Chicagem Blackhawks.

Na informace a fotogalerii z brněnského srazu se podívejte ZDE

Na nadcházející ročník se Palát chystá v rodném Frýdku-Místku. „Připravuju se doma a teď je můj trenér taťka," prozrazuje čtyřiadvacetiletý útočník.

„Dává mi kondičně pořádně zabrat. Někdy jsem na něj už skoro naštvaný. U oběda si to pak vyříkáme. Ale jsem rád, že mi pomáhá. Dělám to takhle poslední tři roky a není třeba nic měnit," dodává s úsměvem Palát, jehož otec trénuje hokejové výběry žáků a dorostenců ve Frýdku-Místku.

Následující dny letní přípravy bude mít levé křídlo Tampy kvalitní. Na ledě se potká s gólmanem Detroitu Red Wings Petrem Mrázkem. „Už se těším, až mu dám nějaký gól. Bude to trochu hecovačka. Snad mi před sezonou neprokoukne má oblíbená místa na zakončení," směje se.

Spoluhráče z dorostu Vítkovic Palát pochválil za nejlepší zákrok minulé sezony, který se Mrázkovi povedl právě ve vzájemném souboji. „Cenu si zasloužil. Brian Boyle střílel do prázdné , už jsem měl ruce nad hlavou a skákal jsem," vzpomíná Palát.

PETR MUSIL

Autor: Redakce

5.8.2015 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies