Jako sladkou tečku na závěr uspořádal exhibiční utkání mezi svým hvězdným týmem, v němž nechyběl ani Jaromír Jágr, a právě Kometou. „Rozlučka byla super a většina těch, které jsem tu chtěl mít, nakonec dorazila,“ usmíval se šestatřicetiletý odchovanec brněnského hokeje.

Před zápasem jste po stadionu běhal s telefonem. Jste rád, že jste vše stihl?
Pár telefonů jsem musel udělat, ale na druhou stranu jsem měl velkou pomoc od lidí, co pracují pro Kometu, a jim patří velký dík. Vše šlo podle plánu na jedničku.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK/Markéta EvjákováByl pro vás závěr, kdy vám celý stadion tleskal, hodně emotivní?
Na konci se trochu draly ven slzy, ale snažil jsem se držet a být tvrďák. Jsem také rád, že můj táta mohl být jak u mého prvního, tak i posledního zápasu.

Je pro vás rozlučka alespoň náplast za to, že jste nemohl kariéru dohrát v Brně?
Určitě ne, to je úplně něco jiného. Když jsem ještě hrál profesionálně, byla to vážná věc. Teď jsme si jen užili srandu.

Tým Martina Havláta nakonec vyhrál nad Kometou Brno 10:5. Po ledě brněnské DRFG Areny kroužila taková esa jako Jaromír Jágr, Patrik Eliáš či Zdeno Chára.
Havlátovi po posledním gólu aplaudoval plný dům. Byl náhodný, smál se

Přemýšlíte o tom, že byste se angažoval v českém hokeji?
Takové myšlenky zatím nejsou na pořadu dne. S rodinou jsme se rozhodli, že budeme žít ve Spojených státech. Holky jsou navíc ještě malé, takže do budoucna se teprve uvidí.

Věděl jste, co po zápase říct?
O pár věcech jsem přemýšlel, ale pak to stejně přišlo samo. Chtěl jsem určitým lidem poděkovat, což se podařilo. Také jsem nechtěl zapomenout na fanoušky, kteří byli fantastičtí a podporovali mě i v době, kdy jsem to měl těžké.

Petr Čech říkal, že jste jej musel hodně přemlouvat, aby nastoupil do branky…
Hodně dlouho. (smích) Byl připravený jako první a těšil se snad nejvíc ze všech. Jsem moc šťastný, že si udělal čas a přiletěl.

Přípravné utkání mezi nováčkem extraligy Duklou Jihlava a držitelem mistrovského titulu Kometou Brno.
Kometa bez lítosti smetla nováčka z Jihlavy pěti góly

A co Jaromír Jágr?
I s ním jsem se domluvil rychle, snad za dvě minuty. Oba sem přijeli bez problémů, snažil jsem se jim posledních patnáct let neubližovat. (smích)

Máte představu, co budete dělat v budoucnu?
Mám dvě holčičky, takže na stadion s nimi chodit nebudu. Aspoň doufám. (smích) Mám to pro ně přesně naplánované, ale uvidíme, co je bude bavit. Mají dva a půl a pět let, takže se jim chci teď věnovat a mě zatím nic netlačí. Nicméně budu muset něco začít dělat, protože trávím až moc času doma, na což nejsem zvyklý.

PATRIK EL-TALABÁNI