Právě Burian k němu měl hodně blízko. „Je to škoda, měli jsme dost velkých šancí," litoval pětadvacetiletý hokejista po výsledku 0:3.

V úvodní části jste ale museli hledat spíš nedostatky v defenzivě než v ofenzivě, ne?

Byly to osobní chyby, kterých se musíme vyvarovat. Často jsme seděli na trestné lavici. O celém zápasu rozhodla právě první třetina.

Nebyli jste až moc překvapení, jak na vás Sparta v začátku zápasu vlétla?

Bylo nám jasné, že po porážce do toho musejí šlápnout. Počítali jsme s tím. Udělali jsme hloupé chyby v obranném pásmu, které dělat nesmíme. Když hrajeme tolikrát ve čtyřech, zkušený tým jako Sparta to potrestá. Těžko se nám do zápasu vracelo. Šance jsme měli, tak jako o den dřív. Jenže tentokrát nám tam nic nepadlo.

Měli jste také smůlu…

Dali jsme několik tyček, neproměnili jsme pár samostatných nájezdů. Kdyby tam nějaký gól padl, mohl zápas vypadat jinak.

Největší šance jste měli v oslabení.

(Úsměv) Je to paradox. Ale když se Sparta pustí do útočení, dokáže vzadu propadnout. Párkrát jsme to vystihli, ale nepadlo to tam.

Tento zápas byl výrazně nervóznější. Z čeho strkanice pramenily?

Vyplynulo to, je to zápas play off. První zápas tolik vyhrocený nebyl. Soubojů muselo přibývat. Domácí po prvním duelu nebyli spokojení, tak do své hry museli něco přidat.

Bude to podobně vypadat i v Brně?

Bude. Spousta soubojů. Půjdeme do toho naplno a oba zápasy chceme vyhrát.

Co změnit do dalšího zápasu?

Hlavně se musíme vyvarovat faulů, nesmíme sedět na druhé straně. Přesilovky má Sparta výborně sehrané. Musíme hrát obranné pásmo, tak jako první zápas. Ale kromě první části se nám to dařilo i teď.