Pohodu si přenesl i zpátky do extraligy. V pondělním duelu s Karlovými Vary se na výhře 4:0 výjimečně nepodílel žádným kanadským bodem, ale aspoň Brnu přinesl štěstí při dlouho očekávané výhře. Po zápase ale skončil v péči lékařů. „Nic to nebylo. Mám jen bouli na čele," mávl rukou nad drobným zraněním.

Z reprezentačních zápasů jste si neodnesl žádný zdravotní problém?

Nijak jsem si neublížil, takže je to v pohodě. (úsměv)

To znamená, že vystoupení na Karjale hodnotíte jen kladně?

Vyhráli jsme všechny tři zápasy, což vždycky potěší. Měli jsme výbornou partu, takže jsem si akci opravdu užil.

Trenér Alois Hadamczik vás zařadil do čtvrtého útoku se slávistou Tomášem Hertlem a Janem Kovářem z Plzně. Jak jste spolu vycházeli?

Výborně. Docela se nám dařilo, nikdo nás v pásmu netočil. Hodně jsme i útočili, dostávali jsme se do šancí. Snad nám to šlo.

Jaké dojmy jste si z Finska přivezl?

Nemám žádný speciální zážitek. Každopádně po hokejové stránce šlo o něco úplně jiného než v extralize. Hokej byl mnohem rychlejší a samozřejmě i tvrdší.

Mezi spoluhráči jste měl několik opravdu zkušených borců, namátkou třeba Petra Nedvěda. Snažil jste se třeba speciálně od něj něco odkoukat?

Má neuvěřitelný cit při hře s hokejkou. A jeho gól proti Finům? To byla nádhera. Vyčnívá i v šatně svým charakterem. Asi šlo o největší osobnost našeho týmu.

Mluvil jste o výborně partě. Tato slova často používají i vaši spoluhráči v Kometě. Dá se srovnat brněnský kolektiv s tím reprezentačním?

Musím to zaklepat. Všude, kde jsem hrál, jsem zažil dobrou partu.

V nominaci nechyběl ani bývalý brněnský kapitán. Rozebírali jste s Petrem Hubáčkem letošní sezonu Komety ?

Bavili jsme se o tom. Samozřejmě nás pořád sleduje. Ale daří se i jemu ve Finsku (v klubu Jyväskylä – pozn. red.). Má dost bodů, takže je spokojený.

Díky produktivitě jste si nominaci vysloužil i vy. Jenomže po jejím zveřejnění jste dvakrát s Kometou prohráli a ani vaše výkony nebyly úplně skvělé. Neuškodilo vám to?

Nějaké body jsem nasbíral, ale ty nehrají roli, když prohrajeme. Podali jsme špatný výkon, proto jsme nebodovali. V pondělí jsme to naštěstí už napravili.

Takže věříte i v nominaci na následující reprezentační podnik – ruský Channel One Cup?

To chce samozřejmě každý. Všechno záleží na mých výkonech. Když budu hrát špatně, těžko někam pojedu.

V nohou máte o tři zápasy víc než další hráči Komety. Nechybí vám odpočinek?

Jde poznat, když hrajete tolik zápasů v pár dnech. Ale já si odpočinul v neděli po příjezdu do Brna, když ostatní trénovali.

Pak jste porazili Karlovy Vary. Jak tato výhra pomůže?

Možná jsme měli i trochu štěstí, spoustu šancí také pochytal Trvka (brankář Jiří Trvaj). Ale na to se už nikdo ptát nebude. Utkání skončilo 4:0 v náš prospěch. (úsměv)