Co cítíte bezprostředně po skončení semifinálové série a postupu do finále?

Obrovskou euforii, obrovskou radost. Na cestě do Prahy na sedmý zápas jsem říkal, že pro každého z nás to může být neskutečný zážitek. Za celý hokejový život si takový zápas můžete zahrát třeba jen jednou. I když byla první třetina hodně špatná, ukázalo se, že bojovat umíme.

Po pár desítkách sekund to vypadalo na jednoznačnou záležitost ve prospěch Pražanů. Co vás vrátilo do zápasu?

Důležité bylo, že jsme se dostali poměrně rychle zpátky do hry. Drželi jsme se Spartou krok. Pak přišla neskutečná druhá třetina, která prakticky rozhodla zápas. Pak už jsme to nepustili.

Slavit postup v hale Sparty se také nepodaří každému. Jak příjemné to bylo?

Fantastické. Porazili jsme tým, který jasně dominoval extralize. V zápase vedl 2:0, 3:1, přesto se nám povedlo obrat, který se v této soutěži asi často neurodí.

Atmosféru sedmého duelu jste už prožil v dresu Slavie. Stejně jako Tomáš Žižka. Vybavil jste si čtvrtfinálové vyřazení Liberce v roce 2011?

Jsou to hezké vzpomínky. Tohle je ale také neskutečný zážitek. V těchto zápasech o všechno se ukazují velcí hráči a velký tým. Porazit obrovsky silnou Spartu, navíc duel neskutečně zvrátit a otočit. Toho si musíme vážit a bude nás to hřát hodně dlouho.

V jakém rozpoložení jste se nacházeli před zápasem?

Nálada byla pozitivní a bojovná. Říkali jsme si, že nic horšího, než odjezd na dovolenou se nám stát nemůže. Prostě jsme do toho šli s tím, že chceme vyhrát. Sparta má velice silný tým, trápila nás, mnoho gólů jsme dostali zbytečně po chybách. Naštěstí se nám podařilo dát kontaktní gól a soupeř nám nijak výrazně neutekl.

Ve čtvrtek startuje finále se Zlínem, se kterým máte v letošní sezoně pozitivní bilanci. To se ale v play off maže…

Každý bude chtít vyhrát, to je jasné. Přiznám se, že už ani nevím, jakou bilanci se Zlínem v této sezoně máme. Čekám vyrovnanou, dlouhou a těžkou sérii. Počítám něco podobného jako se Spartou.

Cesta do finále připomíná dva roky staré stříbrné tažení. Vybavily se vám vzpomínky?

Zápasů v play off už máme třináct. Je to nesmírně náročné, stejně jako to bylo tehdy. A asi ano, byla tam Plzeň, byla tam Sparta, jisté podobnosti se dají najít. Já spíš doufám, že nám vydrží zdraví. Co si tak vybavuju, před dvěma lety jsme měli šest nebo sedm zraněných hráčů. Doufám, že se tohle nebude opakovat a půjdeme si za svým cílem a snem.

Dají se ve zběsilém tempu sezony plánovat nějaké oslavy?

Zatím není co slavit, to si můžeme nechat až po sezóně. Už musíme myslet dál, času moc není. Do Zlína to máme sice kousek, ale počítám s tím, že pojedeme den před utkáním.

Jak jste na tom se silami, kolik vám jich před finálovou sérií zbylo?

Hned po zápase se to těžko posuzuje, jsme v euforii, člověk ani únavu necítí. Uvidíme, jak si sedne. Ale jsem si jistý, že máme dobře natrénováno a budeme stíhat v pohodě.

OBSÁHLÉ A KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ O KOMETĚ A JEJÍM FINÁLOVÉM SOUPEŘI ZLÍNU ČTĚTE KAŽDÝ DEN V TIŠTĚNÉM DENÍKU ROVNOST