Ztráta pouhých dvou bodů posunula jihomoravský celek na šesté místo. Tento duel tak favorita nemá. „Přerov má zkušené mužstvo. V brance Vojtka, v poli Sedláka, který hrál i za národní tým. Máme chuť se s nimi o postup poprat," podotkl brněnský trenér Roman Kaňkovský.

Zřejmě skutečně půjde o vyrovnanou sérii. K takřka totožnému bodovému zisku patří i skoro na vlas shodné skóre ze 44 zápasů. „Říká se, že play off je úplně jiná soutěž a série začíná pro každého od nuly. Jdeme bojovat s pokorou, ale i s tím, že se nemusíme nikoho bát," hlásil šéf přerovské střídačky Josef Kočara, který na startu vyřazovací části postrádá tři hráče.

Výraznější starosti s marodkou měla Technika celou sezonu. V jednu chvíli ji chyběla až devítka hráčů. „Takže už to neřešíme. Když nám nějaký hráč vypadne, nelamentujeme, ale nahradíme ho. Mladí kluci dostali šanci a využili ji," tvrdil Kaňkovský.

Tomu momentálně chybí zkušený Jan Fadrný, trable měl i Martin Zábranský. Na rozdíl od Přerova se ale Brňané nechystají využít služeb celků z vyšších soutěží. „Jediný nový hráč je Ivo Crhák," uvedl Kaňkovský.

V sezoně si oba soupeři rozdělili ze vzájemných zápasů po dvou výhrách. Ale fazonu mají lepší zubři. „Ukázali jsme charakter i sílu. Ve druhé polovině jsme skončili snad druzí za Prostějovem," doplnil Kočara.

Techniku těší aspoň divácká atraktivita soupeře. „Jsme rádi, že narazíme na tým, který má diváckou základnu. Jeho fanoušci určitě přijedou i k nám. A naši příznivci snad také dojdou," doufal Kaňkovský v početnější návštěvy.

Domácí stadion Techniky uvidí první zápas ve čtvrtek v šest hodin večer. Premiéru ale uvidí Přerov. V úterý, ve stejný čas.