Zápas začíná v půl šesté večer a oba celky nastoupí v kompletních složeních. Nikdo si zápas nechce nechat ujít. „Je to hlavní téma na trénincích, které jsme řešili. Jde o výjimečnou událost, která kariéru každého hokejisty zpestří tak jednou za život. Všichni se těšíme, bude to zajímavé utkání pro nás i diváky," hlásí brněnský obránce Pavel Strýček.

Dosavadní rekord druhé ligy stanovil duel v Havířově, kde se při zápase s Orlovou mačkalo v hale 5100 diváků. „Věřím, že nebude velká zima, zůstanou i nějací fanoušci z extraligového zápasu a rekord se překoná. Hodonín má taky dobré fanoušky," připomíná brněnský zadák.

Kluby si na neděli přeložily střetnutí 23. kola, aby si užily neopakovatelnou událost. „Bude to pro všechny velký svátek. Už se na utkání těšíme. Snad nás přijede podpořit spousta fanoušků, které potěšíme dobrým výkonem a další výhrou," sděluje opora hodonínských Drtičů Petr Peš.

Lístek stojí devětadevadesát korun a jejich prodej hráče navnadil. „Prodalo se jich na náš zápas přes tisíc, to nám normálně nepřijde ani za celou sezonu. S mírnou nervozitou u mě panuje i dětská radost z hokeje, už se nemůžu dočkat," povídá brněnský útočník Peter Bustin.

Dvaatřicetiletého Strýčka „straší" memento pod širým nebem, které zažil v Boskovicích. „Tamní zápas na nekrytém hřišti se mi vryl dodneška do paměti, protože bylo minus patnáct stupňů a dokonce sněžilo, takže nebylo vidět puk. Takovou zimu jsem snad nezažil a doufám, že něco takového nás nepotká," oklepe se obránce.

Velký mráz a sníh představují největší riziko duelu na místě slavného stadionu za Lužánkami. „Kluci to sledovali a mají být asi jen čtyři stupně pod nulou, snad nebude moc sněžit. Doufám, že na střídačce bude čaj a nejspíš musíme rychle jezdit, abychom nestačili vychladnout," směje se Strýček. „Bude to snad v pohodě," dodává.

Úvodní vzájemný duel vyhráli doma vysokoškoláci 4:3, na hodonínském ledě pak stejným poměrem padli. „Je to derby, všechny zápasy jsou vyrovnané. Venku to bude zase něco jiného, otevřené pro oba týmy, které nastoupí kompletní, aby si to všichni hráči užili a nikdo nemrzl. Může vyhrát kdokoli a myslím, že to bude zajímavý hokej pro diváky," láká Strýček.

Drtiči v úterý smetli Valašské Meziříčí 9:0 a poskočili na třetí příčku tabulky právě před Techniku. „Snad příznivce poslední výhra navnadí a po silvestru za námi do Brna dorazí," doufá Peš.