Od návratu Lvů do druhé ligy v sezoně 2008/2009 neskončila jejich bitva s Technikou takovým rozdílem. „Podobný výsledek si v mužské soutěži nepamatuji, možná jsem ho zažil ještě v juniorech. Se soupeřem, s nímž se známe tak dlouho, nás hodně překvapil," vracel se k sobotní bitvě brněnský útočník Michal Brzobohatý.

Technika tak vyhrála i druhé letošní derby, v Hodoníně zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech. „Sešlo se nám asi všechno, ale ještě jsme spoustu šancí neproměnili. Nebyla to silná Břeclav, kterou známe, její hráči nás nedobruslovali. Tím naše vítězství nijak nepodceňuju. S Břeclaví jsme neměli lichotivou bilanci a zvedli jsme si sebevědomí," podotkl čtyřiadvacetiletý brněnský útočník.

Břeclav od začátku ztrácela. V úvodu prostřední třetiny prohrávala už o tři branky. Když už Břeclav vstřelila kontaktní gól, rozhodčí jej neuznali a střelce branky nenechali hrát.

Slovenského snajpra Kristiana Kučeru totiž vedoucí týmu Lvů nenapsal na soupisku. „Nejdřív jsem čekal, že se to nějak vyřeší a jsem jen napsaný pod jiným číslem. Naneštěstí jsem tam nebyl vůbec. Nic příjemného, musel jsem do kabiny, ale tam už jsem to nějak vstřebal," posteskl si břeclavský útočník Kučera.

Demoralizovaný břeclavský celek dostal do konce druhého dějství další čtyři branky a jeho hráči už vyhlíželi rychlý konec. „Věřím, že se snížením jsme mohli se zápasem něco udělat. Jenže jsme najednou byli zase na nule, to s tak mladým mužstvem zahýbe. Hned vzápětí jsme navíc dostali další dva góly a bylo po zápase," poznamenal břeclavský kouč Michal Konečný.

V poslední třetině vysokoškoláci evidentně polevili, hosty pustili i do několika příležitostí, přesto upravil skóre jen Brzobohatý. „V derby hrajete až do konce, chtěli jsme Břeclav porazit co největším rozdílem," ujistil brněnský útočník. V duelu se trefil dvakrát. „Od začátku sezony jsem nedal gól, konečně jsem to zlomil. První byl náhodný, ale potřeboval jsem ho," usmíval se.

Břeclavi patří v tabulce čtvrté místo, Technika po třetí výhře za sebou poskočila na šestou pozici. Ve středu se Brňané od šesti hodin večer představí na ledě opavského lídra. „Čekají nás těžcí soupeři, ale snad nás výhra nakopla a posbíráme další body," přál si Brzobohatý.

Technika Brno – Lvi Břeclav 8:0

Třetiny: 2:0, 5:0, 1:0. Branky a nahrávky: 8. Čtvrtníček (Klimeš), 18. Látal (Jurča), 22. Jurča (Látal), 26. Crhák (Štindl), 27. Stehlík (Jurča), 38. Stehlík (Vrba), 38. Brzobohatý (Crhák), 55. Brzobohatý (Benýšek, Crhák). Vyloučení: 5:2, navíc Heža (TEC) OT 10 minut. Využití: 2:0. Poměr střel: 51:29. Diváci: 170.