V současnosti nehrají obránci Havíř, Klimeš, Košecký a útočníci Česnek, Brzobohatý, Hnilička, Buhaj, Pargáč a Vlastimil Odehnal. „Zranění či onemocnění dalších moc nezvládneme, ztráty jsou citelné. Na druhou stranu se otrkají mladí kluci, kteří toho zatím tolik neodehráli, pro ně je to plus," pravil brněnský obránce Jiří Zapletal.

Jeho celek šel do nového kalendářního roku z páté pozice a předposlední Bobři pro něj měli znamenat snadné sousto. „S papírově slabšími týmy, které se nacházejí pod námi, se umíme natrápit. Proto jsou tři body perfektní pro start roku," doplnil dvaatřicetiletý Zapletal.

Po vítězství 5:1 ve třicátém kole poskočila Technika na čtvrtou pozici a Valašské Meziříčí kleslo na poslední. „Celky do čtvrté příčky začínají play off doma, takže bude důležité takovou pozici udržet. Nejraději bych byl první, ale to asi nestihneme," připomněl bek devatenáctibodovou ztrátu na vedoucí Prostějov.

Právě Zapletal v desáté minutě nahrál Jiřímu Čtvrtníčkovi na důležitý vedoucí gól. „První branka byla důležitá. Kdyby ji dali hosté, musíme otevřít hru. Takhle jsme na pokyny trenéra hráli z obrany a dařili se nám protiútoky," podotkl zkušený brněnský obránce.

Technika zvýšila až po půlhodině hry po dorážce Jiřího Kozáka. „Ve druhé třetině jsme měli velké štěstí, soupeř nás za těsného stavu dostával pod tlak a měl šance. Přesto jsme skórovali a výsledek si pak už pohlídali," poznamenal brněnský kouč Roman Kaňkovský.

Výsledek utkání určila především rozdílná produktivita. Technika góly dávala, Bobři šance zahazovali. „Nastříleli jsme pět gólů, což je solidní číslo. Pomohlo nám štěstí a střelecká neschopnost hostů," přiznal Zapletal.

Valašské Meziříčí snížilo zásluhou Daniela Vargy až minutu před koncem utkání na 1:5. „Bylo to po Novém roce pěkné utkání, pro nás však nešťastné. Téměř dvě třetiny jsme měli víc ze hry. Jenže rozhodlo proměňování šancí, Technika byla daleko efektivnější," posteskl si hostující trenér Jan Vavrečka.

Brňané tak přes rozsáhlou marodku slaví první novoroční výhru. „I v okleštěné sestavě jsme hráli v dobrém tempu, nasazení také nechybělo, kluci zápas odmakali," těšilo Kaňkovského.

VSK Technika Brno – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:1

Třetiny: 1:0, 2:0, 2:1. Branky a nahrávky: 10. Čtvrtníček (Zapletal), 30. Kozák (Zábranský, Čtvrtníček), 39. Fadrný (Bustin), 53. Látal (Benýšek, Jurča), 55. Jurča (Benýšek) – 59. D. Varga (Kubáč, Hartmann). Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Měkýš. Vyloučení: 4:4, navíc Kvapil (Val.) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 1:0.