Technika odvrátila hrozbu scénáře z minulé sezony. Tehdy proti Opavě ve čtvrtfinále play off ani jednou nezvítězili a podlehli jí 0:3 na zápasy. Na ledě Moravských Budějovic to v úvodu vypadalo, že se může historie opakovat, protože Sovy prohrávaly už o dvě branky po zásazích Filipa Matějky a Davida Horkého. Oba předvedli důraz a dopravili do sítě odražené puky.

Ve čtrnácté minutě se však Technika vzepjala a srovnala stav po gólech, které dělilo 34 sekund. Na přesnou střelu útočníka Petra Jurči navázal Ondřej Stehlík, jehož rána se štěstím odrazila ještě od obránce domácích.

Na povedený nástup do druhé třetiny a branku Karla Benýška domácí ještě stačili zareagovat brankou Lukáše Patáka. Ve třetí třetině však o vítězství rozhodli Brňané třemi trefami. Zkušený obránce David Havíř od modré prostřelil brankáře Moravských Budějovic. Na asistenta kapitána pak navázal Dominik Piskoř a do prázdné branky pečetil druhou brankou v zápase Stehlík.

V pondělí Technika může udělat krok k postupu v sérii hrané na tři vítězná utkání. Na domácím ledě hostí Moravské Budějovice v šest hodin večer.

HC Moravské Budějovice 2005 – VSK Technika Brno 3:6 (2:2, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Matějka (Lupač, Vlašín), 11. Horký (Rytnauer, Krutiš), 28. Paták (Pěška, Mikeš) – 14. Jurča (Havíř), 14. Stehlík (Šidák), 22. Benýšek (M., Jurča), 49. Havíř (Benýšek, Zbořil), 51. Piskoř, 59. Stehlík (Bustin)

Rozhodčí: Mertl – Polák, Rampír

Vyloučení: 10:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0

Diváci: 650

Vývoj utkání: 2:0,2:3, 3:3. 3:6