Tak pohodlné vítězství nad Mountfieldem Brňané nečekali, síly jim zbyly tedy na úterý. Přestože hrají třetí zápas v pěti dnech, v šest hodin večer budou čerství na ledě. „Je výhoda, když se zátěž rozloží na víc hráčů, ale to cítí kluci, jak jsou po zápase unavení, nebo v pohodě. Většinou vás vítězství vždy dostane z únavy o hodně rychleji,“ sdělil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Kometa vytěžuje útočníky rovnoměrně, a to je ještě nasazování střelce Marcela Haščáka ve čtvrté formaci luxus. Některé extraligové týmy by jej bez váhání zařadily do prvních dvou útoků. V průměru je na ledě osm minut a jedenačtyřicet sekund. Kolegové ze čtvrté řady Martin Dočekal a Jan Káňa mají průměrný čas lehce přes deset minut. Občas se totiž zapojí například o oslabení. „Někdo má čtvrtou pětku, která odehraje za zápas tři a půl, čtyři minuty. Naše má třeba deset minut,“ těšilo Pokorného.

Kometa Brno
Štencel často podporuje ofenzivu. Nechci jen odpalovat puky, říká

Proti Hradci Králové se na čtyřech gólech bodově podílelo sedm hráčů a například Haščák svůj čas využil do puntíku a skóroval. Kometa jde s elánem do duelu proti Mladé Boleslavi, která zase potřebuje první výhru. „Co si vzpomínám, boleslavští hráči tady vždy hodně lítali, chodili za nás, za obranu. Mají osobitý styl. Věřím, že když na ně vletíme, dáme doma rychlý gól a povedeme, Boleslav to pak otevře. Máme neskutečně silný tým, takže věřím, že to zvládneme,“ povídal bek Komety Jan Štencel.

Mladá Boleslav prohrála 3:4 po prodloužení v Jihlavě a 1:2 doma s Chomutovem. „Není to úplně ideální začátek, do Brna by se nám určitě jelo lépe se čtyřmi nebo šesti body, ale taková je realita,“ uvedl pro klubový web centr Tomáš Knotek.

Kometa je kromě kapitána Leoše Čermáka kompletní. Dodatečný trest za vyloučení beka Michala Gulašiho do konce utkání v Hradci Králové zatím nepřišel. „Podle mě šlo o přísné vyloučení a faul na pět plus do konce to nebyl, maximálně na dvě minuty. Nevím, jestli je nějaký vyšší trest, když je tam krev. Podle mě to byl normální souboj, nic zákeřného. Věřím, že Guli nastoupí,“ řekl Štencel o parťákovi z obrany, který narazil nezpevněného Lukáše Cingela na hrazení.

Devět bodových příspěvků

Osm gólů Komety (bez vítězného nájezdu Svobody proti Třinci) ve dvou duelech a devět hráčů alespoň s bodem:
Martin Erat (0 gólů + 4 asistence)
Jan Hruška (2+1)
Ondřej Němec (1+2)
Vojtěch Němec (2+0)
Tomáš Svoboda (1+1)
Tomáš Vincour (1+1)
Jan Štencel (0+2)
Marcel Haščák (1+0)
Martin Zaťovič (0+1)

Ilustrační foto.
Kometa zmrazila Mountfield bleskovými góly v začátcích třetin. Vyhrála 4:2