V názoru na počasí ale není modrobílý tým zcela jednotný. „Kdybychom měli takové počasí na soustředění v Tatrách, vůbec bych se nezlobil. Lepší teplo, než trénovat ve dvanácti stupních v mlze na sjezdovce," myslí si další forvard Hynek Zohorna.

Ať už hokejisté nabírali kondici ve vedru nebo zimě, nový trenérský štáb Komety byl s jejich nasazením spokojený. „Hráči vzali přípravu naprosto příkladně a profesionálně. Obrovské plus bylo soustředění v Tatrách, kde jsme do hráčů dostali velké množství tréninkových dávek," popisuje asistent trenéra Kamil Pokorný, který spolu s dalším asistentem Karlem Beranem odvedl většinu letní přípravy.

Hlavní kouč Alois Hadamczik byl s týmem hlavně při zmíněném soustředění na Slovensku.

Víc běhání

V pátek už letní dřinu zakončili hráči Komety příjemněji. „Na závěr jsme si dali fotbal. Teď si dáme dva týdny volno. Klukům jsme říkali, ať i v té době něco dělají. Tréninkové plány jsme jim ale nedávali, dovolená je poměrně krátká, nabranou fyzičku neztratí," informuje Pokorný.

Celá letní příprava vypadala pod novým trenérským vedením trochu jinak než ty, které vedl v minulých letech trenérský štáb Vladimíra Kýhose. „Víc jsme běhali. Loni jsme víc nabírali sílu v posilovně, letos při výbězích. A hlavní rozdíl bylo to soustředění v Tatrách. Tak tvrdou přípravu jsem za čtyři roky v Kometě nezažil. Takže mi teď začátek dovolené skutečně nevadí," směje se Zohorna.

Trenéry také těší, že v přípravě nebrzdily jejich svěřence výraznější zdravotní problémy. Jediná výjimka je zadák Tomáš Dujsík, který musel po minulé sezoně na operaci se zády. „Operace se povedla, ale není to jednoduchá věc. Tomáš musí dbát všech doporučení lékařů. Připojí se k nám snad někdy na podzim," říká Pokorný.

Dvacátého července začíná příprava na ledě. Ke Kometě se už připojí i nejnovější posila, zkušený obránce Tomáš Kaberle. Zda přijede i střelec Petr Ton se stále neví, novou smlouvu s klubem stále nepodepsal. „To je věc vedení. My pracujeme s hráči, kteří mají smlouvu," upozorňuje asistent trenéra.