Ale jen na chvíli. Začátkem týdne se Romanu Vondráčkovi ozvala mateřská Sparta, za kterou v zápase s Karlovými Vary oslavil první vstřelený gól. „V úterý mi zavolal Petr Bříza (generální manažer HC Sparta Praha – pozn. red.). Měl jsem ve Spartě domluvený střídavý start, tak toho využili. Mám tu být do konce play off. Snad to bude co nejdéle,“ usmívá se Vondráček.

Po náročné sezoně si naplánoval dlouho očekávanou dovolenou. Chtěl vyrazit na hory. „Trošku mi to narušilo plány, ale nakonec jsem rád, že z toho sešlo. Sparta nejde odmítnout, vždyť jsem tady vyrostl,“ povídal sparťanský odchovanec.

Vondráček naskočil do pátého semifinálového utkání proti Karlovým Varům a hned se zapsal mezi střelce. „Bylo to druhé střídání naší lajny. Vyhráli jsme buly, Honza Hanzlík mi to posunul a já propálil Mensatora,“ popisuje svoji branku čtyřiadvacetiletý hokejista. I díky jeho gólu Sparta vrátila sérii na led soupeře.

Za pražský klub už hokejista Komety jednou v letošní sezoně naskočil, když si ho Sparta půjčila pro utkání s Vítkovicemi. Tehdy vyhrála 4:1. Že by brněnský útočník nosil štěstí? „Možná, ale spíše to tím nebude,“ směje se Vondráček.

Za Kometu odehrál v play off první ligy sedmnáct zápasů. Přes dobré výkony se do listiny střelců nezapsal, přihrál pouze na jeden gól. „Moc nám to tam nepadalo, měli jsme dost smůly. Najednou se to otočilo. Nevím, čím to je,“ krčí rameny.

Přestože momentálně válčí za jiný klub, Kometu z hlavy úplně nevytěsnil. „Stále to hodně mrzí a ještě dlouho bude. Měli jsme dobrý celý rok a všechno se to v jednom okamžiku rozplynulo,“ povzdychne si blonďatý sympaťák.

V brněnském klubu má smlouvu na další dva roky. Rád by v Kometě pokračoval i nadále. Bude to v první hokejové lize nebo v nejvyšší soutěži? „Furt se mě někdo na extraligovou licenci ptá, ale já všem říkám, že nevím. A říkám to proto, že je to pravda,“ usmívá se.