V minulé sezoně se Technika stala postrachem soupeřů a skončila až ve finále proti Hodonínu. Trenér Roman Kaňkovský se v úvodu aktuálního ročníku bál, aby jeho hráčům nestoupl úspěch do hlavy. „Ne, tak to určitě není. Na tréninku pořád makáme na maximum, aby to týmu k něčemu bylo. Pořád jsme na začátku sezony, ono to přijde," tvrdil autor šesti gólů a tří asistencí.

Stejně jako v loňské sezoně se postavil do lajny se zkušenými borci Zdeňkem Mrázem a Jiřím Sedláčkem. „Těch bodů jsme mohli nasbírat mnohem víc. Ještě nám to tak nelepí. Tipuju, že zatím hrajeme tak na sedmdesát procent," počítal pětadvacetiletý forvard.

V nešťastném duelu v Břeclavi se částečně radoval aspoň jeden hráč. Letní posila Ondřej Látal, který se mihl i v extralize, si připsal první gól za Brňany. „Látoš to má složité. Doteď byl profík, teď má práci. Musí si zvykat, že jde na trénink nebo zápas unavený. Není to pro něj úplně snadné, navíc je v novém prostředí," povídal.

Po propadáku v derby si Technika hodlá spravit chuť na celku z Vysočiny. V Halách dětí a mládeže v sobotu v pět hodin odpoledne přivítá plameny ze Žďáru. Celek, který v generálce na ligu přehrála vysoko 8:3. „Rozhodně je nepodceňujeme. V přípravě určitě nenastoupili úplně kompletní. Rozhodně nejde o snadného protivníka," tvrdil Rajnoha.