PRVNÍ ÚTOK. Až na jednu podstatnou výjimku příchod Libora Pivka z KHL. Toho poslal s kapitánem Leošem Čermákem a Hynkem Zohornou do elitní formace. „Hynek zatím trochu zaostává. Musí přidat na důrazu. Ale má zkušené spoluhráče, od kterých se může učit," hlásil Kýhos. Zatímco benjamínek prvního útoku trochu tápe, zkušeným bardům to střílí. „Vím, že na nás bude velký tlak. Musíme hrát dobře a dál dávat góly. Jsme dost zkušení, abychom to zvládli," povídala posila z běloruského Dinama Minsk Pivko.

DRUHÝ ÚTOK. I tady je trenér se dvěma hráči spokojený a čeká na formu třetího. Zatímco Jakub i Tomáš Svobodové nasbírali v přípravě po šesti bodech, za jménem centra Jana Hrušky se mračí velká nula. „Měl problémy se zraněním. V srpnu jsme po něm chtěli, aby si dal dohromady hlavně fyzičku," upozornil kouč. Až se dostane do loňské formy, mají se soupeři čeho obávat. „Pořád máme co dolaďovat. Ale myslím, že na ligu připravení jsme," podotklo křídlo Tomáš Svoboda.

Útočné formace Komety pro novou sezonu.

TŘETÍ ÚTOK. Asi je to překvapení, jenže právě ze třetí formace má Kýhos největší radost. Ze silných chlapů Martina Dočekala, Viléma Buriana a jejich centra Jakuba Koreise se stala spolehlivá trojka. „Ze všech řad zatím plní nejlíp pokyny, které si říkáme. Především při útočení a napadání," usmíval se spokojeně Kýhos, který přitom chtěl po lajně „190+" hlavně defenzivní úkoly. Jenže přidala také body.

ČTVRTÝ ÚTOK. Nebýt čarování na svazu, vypadá poslední formace zcela jinak. Jenže šéfové českého hokeje dají šanci mladým. A tak i Kometa musí složit „juniorskou" řadu, která bude nejspíš nastupovat ve složení Pavel Jenyš, Jan Křivohlávek a Jan Káňa. „Dostali dost příležitostí a nezklamali. Ale bez jejich povinného nasazování máme čtyři hodně kvalitní formace," hlásil Kýhos.

DALŠÍ ÚTOČNÍCI. Přinejmenším do čtvrté řady by se vlezli i Vojtěch Němec s již uzdraveným Miroslavem Holcem. „Takhle pro ně místo v zápasové sestavě nezbude. Dá se říct, že teď máme dva útočníky navíc. Aspoň bude v týmu zdravá konkurence," hledá brněnský kouč pozitiva na kritizovaném pravidlu o povinném nasazování mladých hráčů.