„Není sranda jen sledovat, jak kluci hrají o zlato. Vždycky chcete být na ledě a pomáhat týmu. Ale stalo se, co se stalo a nezbývá mi, než se jen dívat," krčí rameny obránce.

Poslední Millerovou akcí v sezoně byla zmíněná bitka se zlínským Kubišem. „Na buly jsem mu řekl, že se s ním chci porvat. Když spadl puk na led, šel jsem do něj," popisuje své inkriminovaný moment jedenadvacetiletý hokejista.

Hned po utkání brněnský trenér Kýhos přiznal, že Miller se do Kubiše pustil na jeho pokyn. Jednalo se o odplatu za předchozí zákrok zlínského útočníka na nejproduktivnějšího hráče Komety Němce. „Kdyby mi trenér zase někdy řekl, ať to udělám, tak jdu do toho. Je to můj kouč, musím ho poslouchat," má jasno rodák z kanadského města Spruce Grove.

Velké pochopení pro jeho chování ale neměla disciplinární komise. Stop na pět zápasů patří k těm nejtvrdším, které letos udělila. „Tolik utkání za bitku je podle mě trochu moc. Ale já tresty nevymýšlím. Myslím, že v Kanadě bych žádný distanc nedostal. Jen pětiminutový trest za bitku," říká hráč, který v play off nastoupil třináctkrát.

Přestože do zápasů už Miller nezasáhne, stále se cítí jako součást brněnského týmu. „Každý den trénuji, s kluky se vídám," informuje.

Jestli bude páté finále sledovat doma u televize, nebo přímo na zlínském stadionu, ve čtvrtek ještě nevěděl. „V každém případě, budu nervózní. Zvlášť, když případná prohra znamená konec sezony," upozorňuje Miller na dobře známý fakt.

Přestože Kometa nemá finále rozehrané podle svých představ, na otázku, zda ještě věří v titul, odpověděl bez zaváhání. „Samozřejmě, pořád můžeme slavit," věří jediný Kanaďan, který letos zasáhl do finále české extraligy.

DAVID NEKVINDA