Především na ně ale nezbývá místo v sestavě. „Pro Borise ani pro klub není dobré, když bude fungovat jako sedmý nebo osmý obránce. Do hry se vrací Jozef Kováčik a Milan Hruška začíná trénovat. To jsou hráči, kteří u nás mají smlouvy na další sezonu," upozornil sportovní manažer brněnského celku Pavel Zubíček s tím, že slovenský bijec má platný kontrakt do konce letošního ročníku.

Vedení Komety nyní přemýšlí, jakým způsobem se dvoumetrového zadáka zbaví. „Jednáme buď o výměně s jiným klubem, nebo o ukončení smlouvy. Nyní se připravuje individuálně," povídal Zubíček.

Odchod kladenského rodáka Hořavy se očekával. Sám hráč totiž mnohokrát avizoval, že v Brně hraje jen díky velkému počtu zranění. Proto také třikrát o měsíc prodloužil svoji jihomoravskou anabázi. „Přestupní termín končí v lednu. Proto nebyl stejný postup možný. Miloš chtěl zkusit další zahraniční angažmá, i když teď při výluce NHL je v týmech přetlak hráčů," řekl Zubíček.

Trenér Zdeněk Venera má poprvé v této sezoně prakticky kompletní kádr. Proto si může dovolit odchod dvou hráčů. Případné další ztráty mají řešit talentovaní junioři nebo hráči na střídavý start. „Ještě máme měsíc čas, abychom se po případných posilách poohlédli. Mužstvo je ale natolik silné, že to zvládne v momentálním složení. I když se mu teď nedaří," tvrdil bývalý obránce.

„Situace není optimální. Žádný tým se v sezoně nevyhne krizi. My jsme hodně ovlivnění faktem, že někteří hráči naskakují i po dvouměsíční pauze. Trvá, než se dostanou do formy. Věřím, že se znovu nastartujeme," dodal Zubíček.

opouštějí kometu

Slovenský obránce Boris Valábik odehrál 29 zápasů v základní části extraligy. V nich vstřelil jednu branku, na dvě přihrál. K tomu si připsal 106 minut.

Český útočník Miloslav Hořava odehrál rovněž 29 zápasů, dal pět branek, desetkrát přihrál na gól. Na trestné lavici strávil osmnáct minut.