„Vyrazil mi je sympaťák,“ ukázal se smíchem na útočníka Radka Dlouhého. „Ale v tom nebyl sám. Zavinil jsem si to svou hloupostí. Nevím, proč se raduju čelem k divákům. Mám se dívat na kluky, jak na mě skáčou. Cinklo to o plexisklo a zuby byly pryč,“ rozzářil svůj úsměv, kterému evidentně něco chybělo. „Po sezoně si musím nechat udělat nové zuby. Manželka není spokojená, jak vypadám. Třeba budou nějaké prémie,“ líčil šišlavým hlasem.

Zranění z výbuchu emocí pamatuje i zlatá parta z olympijského Nagana. Brankář Dominik Hašek tehdy v návalu radosti mrštil hokejku do obličeje obránci Richardu Šmehlíkovi. „Na ten moment jsme si hned v autobuse vzpomněli. Bylo by hezký, pokud ten příběh také bude zakončený zlatem. Jestli se tak chceme radovat, musíme mít stejnou barvu placky,“ povídal.

Kometa však prohrává 2:3 na zápasy, k zisku titulu musí vyhrát dva zbývající zápasy s Pardubicemi. „Ze zlata bych si pak nechal udělat zuby,“ zavtipkoval Vašíček.

Jedenatřicetiletý obránce už za svou kariéru přišel o spoustu zubů. „Celkově mi chybí asi osm vlastních, když nepočítám moudráky. Ale to k hokeji patří a k mému stylu, který předvádím. Tohle je takové milé zranění. Lepší než když jsem loni chtěl spolknout puk,“ vzpomněl si na moment z loňského play off, kdy taky přišel o tři zuby.

I na videu bylo vidět, že je někdy lepší dát puk ze třetiny. Musíme hrát jednoduše a ne si to tam zbytečně ztěžovat. Tak jsme hráli celé play off. V tom posledním zápase jsme se od toho odklonili. Uděláme maximum pro další vítězství. Sedmý zápas by byl svátek a taky loterie,“ popsal Vašíček.

A jak se vypořádá se spoluhráčem Dlouhým?

„Sympaťák je tady v Brně dost populární. Otočila by se proti mně půlka města. Až se potkáme někde v Praze po sezoně,“ dodal brněnský bojovník.