„Tři měsíce jsem se připravoval sám, teď jsem rád zase s týmem. Jen sem člověk přijde, dýchne na něj pohoda,“ culil se brněnský bek Ondřej Němec.

Právě týmová soudržnost utvořená v boji o extraligový titul přispěla k dobré náladě. Navíc v týmu chybí pouze Jozef Kováčik, nyní už bek Nitry, a Marek Kvapil, jenž posílil ruský Chaba-rovsk. „Odešli dva skvělí hráči, přišel ale Socha a Nahec. (Tomáš Svoboda a Lukáš Nahodil – pozn. red.) Věřím, že tým bude minimálně stejně dobrý jako loni. Nejsou žádné problémy v kabině a vše funguje, jak má,“ pochvaloval si Němec.

V obraně vyjede po boku parťáka Jakuba Krejčíka, s nímž dominoval v play-off. „Kuba mohl a může odejít do zahraničí, ale do poslední chvíle jsem věřil, že zůstane. Předváděl výborné výkony v play-off s Ondrou Němcem. Je to špičkový bek a strašně nám pomůže,“ řekl brněnský kouč Libor Zábranský a potvrdil, že kádr je do startu sezony uzavřený.

Nejproduktivnější hráč ve vyřazovacích bojích vážnou nabídku nedostal. „Byl jsem v kontaktu s agentem, ale spíš po e-mailu. Nepřišlo nic, co by mě vyvedlo z míry. Jsem nadmíru spokojený,“ usmál se Krejčík, jenž si zahrál na uplynulém mistrovství světa.

Další rozhodnutí, které netrpělivě majitel Komety očekával, bylo ohledně Martina Erata. Zkušený pětatřicetiletý forvard má však také v Brně připravený dres pro příští sezonu. Zatím na tréninku chyběl. „Martin přiletí příští týden, potřeboval si vyřídit nějaké osobní záležitosti v Nash-villu,“ osvětlil Zábranský.

Bývalý hokejový reprezentant František Ševčík.
Legendární pravé křídlo Komety František Ševčík zemřel ve věku 75 let

Kapitán Leoš Čermák se pak pouze rozběhával po ochozech DRFG Areny. „Leoš doléčuje nějaké zranění, má individuální program stejně jako Honza Káňa a Honza Štencel. Do zápasů je zapojovat zatím nebudu. Honza Káňa je bojovník, ale zranění zápěstí nebylo lehké. Kluci mají dostatek času, do ničeho je netlačím,“ sdělil Zábranský. V přípravě zatím nepočítá ani s talentovaným Martinem Nečasem, jehož čeká kemp v Carolině.

V letošní sezoně Zábranskému asistují opět Kamil Pokorný, Petr Haken a nově Jiří Horáček, jenž je zároveň i videokouč. „V České republice musíme dát prostor nejen mladým hráčům, ale i trenérům. Petr a Jirka mají velkou budoucnost a ve vedení tréninků se budeme točit,“ uvedl hlavní kouč.

První utkání sehrají Brňané v úterý 1. srpna o půl šesté večer na ledě prvoligové Třebíče, hned ve čtvrtek je pak čeká domácí duel s účastníkem KHL Slovanem Bratislava. „Zatím jsou tréninky o bruslení.  Zapojujeme i herní prvky, aby to nebylo jen ježdění dokola. Do Třebíče vezmeme spoustu mladých kluků. Bohužel mnoho z nich neuvidíme, protože jsou na srazech osmnáctek či dvacítek, ale to je priorita,“ dodal Zábranský.

Martin Nečas.
Nečas podepsal s Carolinou smlouvu. Je to půlka snu, říká

První zápasy
Přípravné duely Komety do startu Ligy mistrů:

·úterý, 1. srpna – Třebíč, venku, 17.30
·čtvrtek, 3. srpna – Slovan Bratislava, doma, 18.00
·úterý, 8. srpna – Dukla Jihlava, venku
·čtvrtek, 10. srpna – Zlín, venku
·úterý, 15. srpna – Slovan Bratislava, venku, 18.00
·čtvrtek, 17. srpna – Dukla Jihlava, doma, 18.00

*další časy duelů klub upřesní
·Liga mistrů – od 24. srpna