Ve čtvrtek v noci odstartovala NHL. Jak tuto prestižní soutěž sledujete?

Fandím především Tampě Bay, protože za ní hraje můj kamarád Andrej Šustr. (čtyřiadvacetiletý obránce – pozn. red.) Jsme často v kontaktu.

Minulou sezonu Šustrovi Stanley Cup unikl těsně po finálové porážce s Chicagem…

Loni byl hodně blízko. Oba jsme z Plzně. Znám ho od nějakých dvanácti let. Je o sedm let mladší, ale potkávali jsme se na letních kempech. Prošel si hodně trnitou cestu, když utekl z Plzně a musel se probojovat přes několik nižších zámořských lig přes výběry, kde bylo třeba sto kandidátů na místa. Tvrdě si místo v NHL vybojoval. Přeju mu jen to nejlepší.

Vstáváte párkrát za sezonu k televizním zápasům, které se hrají v noci?

Na noční zápasy nedívám, člověk si potřebuje odpočinout. Občas spíš chytnu podvečerní duely. Nicméně každé ráno se koukám na sestřihy gólů a na výsledky. Čím je blíž play off, tím víc NHL sleduju.

Hrál jste na farmě Phoenixu Coyotes. Máte o Arizoně, jak se teď tým jmenuje, povědomí?

Už je to dlouho. První kemp ve Phoenixu jsem zažil v roce 2004, což je jedenáct let. V mužstvu nezůstal kámen na kameni. Pár let po odchodu jsem výsledky zaznamenával. Teď už je to pro mě mužstvo jako každé jiné.

Hecujete se v kabině Komety kvůli oblíbeným klubům v NHL?

Spíš se bavíme o hezkých gólech, které padnou v uplynulé noci. Pouštíme si je v šatně a kroutíme hlavou, co hráči předvádí.

Hokejisté si občas krátí volnou chvíli hraním videoher. Zahrajete si NHL na PlayStationu?

Mně už je jedenatřicet let a jsem ženatý. Už si nemůžu hrát videohry. Manželka by neměla radost. (směje se)

V této sezoně se zavedlo nové pravidlo a v prodloužení se hraje tři na tři. Jak to vidíte?

Líbí se mi, že vedení ligy hledá způsob, jak hru zatraktivnit. Jde o to, aby se lidi na hokeji bavili. Ve hře tři na tři se přelévají útoky ze strany na stranu. Je to přínos a toto pravidlo očekávám možná za dva tři roky v extralize.

Dokážete si tento model vy osobně představit na ledě?

Určitě. Občas hrajeme tři na tři na tréninku, což je hodně fyzicky náročné. Člověk musí bruslit nahoru dolů. Střídá se jedna šance za druhou. Lidi by se podle mě bavili.