"Já jsem snad ani v životě vítězný nájezd nedal," řekl novinářům Němec, který si připsal třetí extraligovou trefu v kariéře. Předchozí dvě zaznamenal právě v duelu s Vítkovicemi, v kterém se zaskvěl i třemi asistencemi. Tentokrát svůj životní zápas i přes chudší bodovou sbírku přebil.
    Trefil se hned v první sérii, poté co neuspěl kladenský kapitán Pavel Patera. "Už před koncem prodloužení jsem byl hodně nervózní, protože jsem tušil, že nájezd pojedu, a vysychalo mi v puse. Když Patera penaltu nedal, nervozita ze mě trochu spadla a byl jsem si téměř jistý, že vyhrajeme, protože Sasu (Hovi) je při nájezdech výborný," navázal Němec.


    Jeho blafák do forhendu byl jedinou trefou mezi pěti exekutory nájezdů zápasu. Kladenští Jiří Bicek a Jaroslav Kalla i Němcův spoluhráč Tomáš Divíšek neuspěli. "Reagoval jsem na gólmana. Viděl jsem, že je Cikánek hodně zalezlý, a protože nemám dobrou střelu, tak většinou volím blafák. Dneska se mi skutečně povedl, takže to bylo nejen pro mě, ale pro celé mužstvo dobře," radoval se.


    Podle šestadvacetiletého útočníka, který má na kontě teprve 22 startů v nejvyšší soutěži, Kometa i za nepříznivého stavu 1:3 věřila v obrat. "Věděli jsem, že na nás Kladno vlítne a bude nás řezat. Chtěli jsme co nejdéle udržet nerozhodný výsledek, protože jsme počítali s tím, že domácí budou čím dále víc nervóznější, a chtěli jsme je tak vycukat. Bohužel jsme obdrželi dva góly a bylo to hodně těžké. Věděli jsme ale, že s výsledkem ještě můžeme něco udělat. Nechtělo se nám pokračovat v sérii. Naštěstí se nám naše snaha vyplatila," oddechl si Němec.
    Bouřka v kabině se po druhé třetině prý nekonala. "Pouze jsme dostali taktické pokyny, které jsme splnili a přinesly nám úspěch. Pan Venera není žádný bouřlivák, ale umí udílet cenné rady, které získal z předchozích bohatých zkušeností," doplnil Němec.


    Nečekal tak rychlý průběh série, ale v postup věřil. "Počítal jsem s tím, že Kladno uděláme, protože to byl určitě nejschůdnější soupeř. Teď máme dostat času se připravit na dalšího," dodal Němec. V případě postupu Třince půjde Kometa na Plzeň, při posunu Zlína do čtvrtfinále by šla na Spartu.
    Gólman Hovi se objevil v brance Komety naposledy přesně před měsícem při porážce ve 46. kole na ledě Pardubic 1:5. "Věděl jsem, že půjdu na nájezdy. Jsem na ně trénovaný od malička a umím je. V poslední době se mi při tréninku při penaltách dost dařilo a věřil jsem si," prohlásil brněnský specialista na tuto disciplínu, který kryje záda současné jedničce Jiřímu Trvajovi.


    Podle Hoviho byl klíčový zákrok proti Paterovi v první sérii. "Musím ale přiznat, že nevyšel tak, jak jsem si přál. Ale naštěstí mě puk trefil. Když Vojta Němec penaltu proměnil, tak moje sebevědomí hodně stouplo," navázal Hovi, který v Brně působí už třetí sezonu a po dvou účastech v play out se těší z bojů v play off. "Zažívám největší radost. Je to pro mě i pro celé mužstvo životní úspěch. Vážím si nesmírně toho, že i když nechytám, tak jsem součástí týmu a snažím se mu co nejvíce pomoci. Budu přichystán opět na další nájezdy," dodal Hovi.