Dvě klíčové trefy nabídli domácím hokejistům sami Brňané svými chybami. První na modré čáře, druhou v rohu. „Tři góly za devět minut jsou moc. Přitom první třetinu jsme odbránili velice dobře. Zaspali jsem a soupeř se dostával do přečíslení. To se nesmí stávat," hlásil brněnský brankář.

Za svižnou prostřední dvacetiminutovku byli diváci ve vítkovické aréně rádi. První třetina byla jedna z nejrychlejších v extralize a nabídla víc šachy než hokej. „Změnili jsme herní styl. Soustředíme se na bránění středního pásma, kde čekáme na soupeře," vysvětloval obměněnou strategii vítkovický forvard Petr Strapáč.

Léčbu ostravských neduhů má na svědomí slovenský „doktor" Peter Oremus, který naordinoval přísnou defenzivu. Však také za čtyři zápasy Severomoravané dostali jen dva góly ze hry. Tím druhým vystřelil brněnský kapitán Radim Bičánek ve 37. minutě šanci na zvrat.

Jenomže víc Kometa nestihla. Také kvůli tomu, že jí pro zranění chyběl nejen útočník Radek Dlouhý, ale především nejproduktivnější hráč týmu Jakub Svoboda.

Vítkovicím naopak dodal klid Strapáč brankou na 4:1.