Proti Vladivostoku si útočník Komety počínal obezřetněji, a hlavně šikovněji. Za dvě trefy dostal ocenění pro muže zápasu. „Ale stojí mě to dvakrát víc sil než velké kluky," hlásí.

Proti Admiralu jste se trefil hned dvakrát. Našla ve vás Kometa nového střelce?

(Smích) To nevím. On je každý zápas jiný. Ale jsem rád, že teď to tam spadlo mě. Trošku jsem se ukázal. Teď se na střelce nehraje. Pořád jsme ještě ve fyzické přípravě, kterou si zápasem jen oživíme. A osvojíme si věci, které po nás chce trenér.

Střela, po které padl váš druhý gól, se vám rozhodně povedla.

No, vypadala pěkně. (úsměv) Zaplaťpánbůh mi to konečně sedlo a puk mi neutekl hned při první kličce. To se mi doteď nestávalo.

Po Třebíči jste odehráli v přípravě teprve druhý zápas. Může vám už něco napovědět, nebo jste stále na začátku?

Tento zápas určitě ne. Rusové poskládali úplně nový mančaft, pro ně to taky nebylo vůbec jednoduché. Hráli jsme druhý zápas ve dvou dnech, takže to není takové, jak si představujeme. Hodně kluků si stěžovalo na únavu. Do začátku soutěže je ještě daleko, ještě se všechno změní. Upraví se složení útoků a bude to úplně jiné.

Jak moc vyčerpaní po dvojzápasovém bloku jste?

Cítíme to všichni, únava na nás je vidět. Museli jsme upravit pitný režim. Dva víkendové dny na regeneraci přišly vhod.

Jak pitný režim v den zápasu vypadá?

Takových osm až deset litrů vody.

Co vám trenér po zápase říkal?

Pochválil nás za dobrý výkon. Plnili jsme to, co jsme měli. I když jsme v některých fázích neměli tolik sil, abychom odváděli stoprocentní výkon. Ale na devadesát jsme je plnili. Jenom škoda toho posledního gólu.

Prozradíte, co jste měli za úkoly?

Já myslím, že je škoda je prozrazovat, ať si každý soupeř přečte sám. Trenér po nás chce hrát agresivně. Nesmíme necouvat a bránit střední pásmo pasivně. To je tak všechno. (úsměv)

Vám agresivnější vyhovuje víc?

Osobně ani moc ne, protože jsem malinký a slabý. (smích)  Mě to stojí dvakrát víc sil než velké kluky. To abych to všechno ustál. Ale přináší nám to ovoce, tak si třeba zvyknu a časem mi to vyhovovat bude.