Junioři nejmladšího výběru v historii Komety, který se představil na domácím ledě brněnským fanouškům, se v duelu otrkávali. Góly stříleli zkušenější. Stejně jako v Bratislavě proti Slovanu úřadovalo duo vášnivých rybářů Hynek Zohorna – Martin Dočekal, který vstřelil v šestém duelu přípravy pátý gól. „Martin se rozstřílel. Hynek hraje stabilně velmi dobře. Doufáme, že si to přenesou do mistrovských zápasů,“ těšilo asistenta kouče Komety Kamila Pokorného.

Starší hráči se starali nejen o bodový přísun, ale i o ochranu mladíků. Po nájezdu jihlavského Petra Ulrycha do šestnáctiletého Vojtěcha Střondaly vypukly strkanice, které vyústily v bitku. Ovládl ji Marcel Haščák nad Radkem Hubáčkem. „Vojta má nějaký otřes. Nemohli jsme to tak nechat. Byl klasický souboj a druhý obránce do něho nesmyslně vletěl. Nebylo to moc hokejové. Nenecháme doma bít mladé hráče,“ prohlásil Haš-čák. Střondala skončil v nemocnici.

Zbrojovka Brno - Bohemians 1905
Soužení Zbrojovky: tým hraje bez mozku i druhé vlny

Jelikož viníka Ulrycha naháněl domácí zadák Michal Gulaši, Haščák šel do potyčky s Hubáčkem. „Bohužel jsem dostal na rypák, ale normálně jsme si podali ruce, poplácali se, v klidu. Neštve mě obočí, ale roztrhal mi mou historickou vestu, z toho jsem takový nesvůj. Snad to půjde zašít,“ bral situaci s nadhledem mladší bratr Petra Hubáčka, bývalého hráče Komety.

Jeho kolegové reagovali na góly Dočekala a Zohorny pouze trefou Davida Kajínka. Výsledek pečetil do prázdné branky Jan Štencel. Domluvené prodloužení tři na tři rozhodl Haščák, nájezdy pak Tomáš Havránek.

K vítěznému „hattricku“ přispěl výborně chytající sedmnáctiletý talent Lukáš Dostál. „Měl jsem trochu nervy, ale v zápase to přešlo a dopadlo dobře. Chci poděkovat fanouškům, že vyvolávali moje jméno,“ dodal vděčný Dostál.

Kometa Brno - Dukla Jihlava 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. H. Zohorna (Nečas), 14. Dočekal (Gajarský, Plášek), 60. Štencel – 28. Kajínek (Skořepa). Domluvené prodloužení tři na tři: 1:0 (Haščák). Nájezdy: 2:1 (Mallet, Havránek - Žalčík). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Čech, Skopal – Komínek, Otáhal. Vyloučení: 8:8, navíc Haščák a R. Hubáček 10 min. a osobní trest. Diváci: 3326.

Kometa: Dostál (Vejmelka) – Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska, Dujsík, Süss – Káňa, Němec (C), Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Havránek, Dočekal, R. Zohorna – Střondala, Plášek, Gajarský.
Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Šidlík, Půža, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De la Rose, Ulrych Kajínek – Macík, Diviš (A), Hubáček – Semorád, Zeman, Anděl – Surovka, Čermák, Žalčík – Skořepa(A), Čachotský(C), Jiránek.