Vychází tyto kroky? Brněnská Kometa v posledních dnech ukázala úspěšný i horší případ dočasných posil. Smutnější příběh se týká Pavla Brendla. Muž s pověstí čarostřelce ani z poloviny nesplnil své prosincové hostování.

Posily uprostřed sezonyHokejisté, kteří do Komety přišli uprostřed ročníku v posledních třech sezonách (statistiky jsou včetně play off/out):
2013/2014
Štěpán Novotný (Plzeň)
V Brně: 2 zápasy, 1 bod (1+0)
Pavel Brendl (Pardubice)
V Brně: 6 zápasů, 4 body (0+4)
2012/2013
Patrik Lušňák (Chomutov)
V Brně: 13 zápasů, 5 bodů (3+2)
Miloslav Hořava (volný hráč)
V Brně: 29 zápasů, 15 bodů (5+10)
2011/2012
Milan Hruška* (Nitra)
V Brně: 60 zápasů, 8 bodů (3+5)
Róbert Petrovický (volný hráč)
V Brně: 110 zápasů, 50 bodů (21+29)
Jozef Kováčik (Nitra)
V Brně: 145 zápasů, 55 bodů (15+40)
Tomáš Divíšek (Davos)
V Brně: 74 zápasů, 70 bodů (24+46)
Jozef Balej (Slovan Bratislava)
V Brně: 42 zápasů, 9 bodů (5+4)
Tomáš Svoboda (Slavia)
V Brně: 107 zápasů, 66 bodů (36+30)
Jiří Vašíček (Slavia)
V Brně: 36 zápasů, 17 bodů (5+12)

V pátek třináctého se jej Kometa zbavila. „Gól nedal, ale střel měl dost. Má čtyři nahrávky, čtyřikrát jsme s ním vyhráli. I celá lajna se zvedla," hlásil ještě minulou středu brněnský kouč Vladimír Kýhos na adresu forvarda, který většinu loňské sezony vynechal kvůli trombóze.

Brendla v prvním útoku proti Liberci nahradil novic brněnské sestavy Štěpán Novotný. Ve 21. minutě svého druhého duelu za Kometu premiérově skóroval. „Brněnský styl mi bude sedět," věřil před zápasem. Měl pravdu.

Na svou trefu v brněnském dresu čekal necelých dvacet minut čistého času na ledě. To mu zřejmě záviděl jeho kolega David Nosek. Produktivní bek si na první modrobílý zářez počkal do třiadvacátého zápasu.

Do pozice hráče v novém týmu se vrací i Libor Pivko. Přitom už v dubnu seděl v brněnském dresu na představování.

Jenže na začátku sezony odehrál dva zápasy a pak šel na operaci. „Bude to mít složité. Ale společně s Kubou Svobodou se mají kolem vánoc vrátit do sestavy," těšil se na obnovení činnosti obou útočníků brněnský kouč.

Pivko se v pondělí už poprvé rozehrál v prvoligové Třebíči. Ze všech letošních posil stihl zanechat nejmenší dojem. Snad kromě Novotného.

V minulých sezonách ale Kometa dokázala, že i uprostřed ročníku může sehnat velkou posilu. Zářným příkladem je Tomáš Divíšek, který si ve stříbrném play off podmanil Brno, a začátkem prosince se sem s Chomutovem vrátil pro porážku. „Do Brna se vždycky těším. Mám na zdejší angažmá hezké vzpomínky," prohlásil hokejista, který svou druhou brněnskou éru končil se skvostnou bilancí sedmdesáti bodů ze 74 zápasů.

Vyplatili se i další hráči. Třeba příchod momentálního nejlepšího střelce klubu Tomáše Svobody se upekl v prosinci 2011. Produktivní obránce Jozef Kováčik doputoval z Nitry v říjnu téhož roku.

Na druhou stranu se některé akvizice nepovedly. Třeba Jozef Balej po návratu z bratislavského Slovanu byl stín střelce z předchozí sezony. Přínos neukázal Ani Patrik Lušňák, před rokem spěšně vyměněný za Divíška.