„Každý má takový cíl od prvního zápasu základní části. Potřebujeme zůstat nohama na zemi, ale myslím, že s tímto stylem, srdcem a nasazením ještě můžeme hodně překvapit,“ prohlásil majitel klubu Libor Zábranský.

Podobná přání zaznívají i přímo z týmu. „Proč ne? Samozřejmě do toho musíme jít se vší pokorou. Uvidíme, jaký bude náš soupeř, budeme bojovat ze všech sil,“ prohlásil jeden z klíčových mužů týmu Jiří Trvaj. Gólman Komety přispěl k senzačnímu vítězství nad Pražany 4:2 na zápasy, úspěšnost zákroků si v play off drží nad 92 procenty.

Společně se spoluhráči zažil dlouhou bouřlivou pondělní noc, od středečního tréninku už se zase soustředí na play off. V něm Brňané stále vyhlížejí soupeře, s nímž se od pondělí poměří v semifinále. Narazí na Pardubice, či Plzeň. „Teď to bude ještě těžší. Jsme v nejlepší čtyřce, kam se dostanou týmy s nejlepší formou,“ zdůraznil útočník ze třetí lajny Jakub Svoboda.

Mužstvo pro play off

Právě tři vyrovnané brněnské formace představují jednu z největších předností Komety. „Mají výborného brankáře, zkušenou obranu, silné centry a bojovná křídla. Mužstvo je vyloženě dobře postavené do play off,“ uznal kouč Sparty Josef Jandač.

Zároveň pojmenoval jeden z faktorů, které naopak hrají proti Brnu. Zranění. „Pokud by Kometa byla kompletní, může pomýšlet na mety nejvyšší. Každá série se liší. Těžko předjímat,“ dodal Jandač.

Modrobílí přišli o útočníky Miroslava Holce a Vojtěcha Němce. Další hráči léčí různé bolístky. Jakub Koreis, který nedohrál poslední duel, má být v pořádku.

Kometa věří, že v sezoně ještě zažije osm vítězných utkání. To by znamenalo, že její hráči nad hlavu zvednou trofej pro extraligové vítěze. „Dokážeme hrát s každým. Předvádíme výbornou hru. Všichni makají, cítíme, že si sezonu můžeme prodloužit,“ řekl Trvaj.

Hokejové Brno si oživuje chvilky dávné zašlé slávy. Kometa poslední z jedenácti titulů získala v roce 1966. V semifinále play off si Brňané zahrají poprvé od roku 1971. Tehdy navlékali brněnský dres například obránce Oldřich Machač nebo gólman Vladimír Nadrchal. „Vzpomínky na ty časy se vracejí a mám obrovskou radost, že jsme tyto pocity dokázali lidem v Brně zase přinést,“ přiznal asistent kouče Lubomír Oslizlo, který jako hráč zažil s týmem doposud poslední play off v roce 1987.