Základní část končí příští neděli, do ní už Kempný nezasáhne určitě. Čtvrtfinále play off začíná 11. března, od středy za tři týdny. „V tuto chvíli nelze předjímat, jak dlouho bude Michal chybět. Ale věříme, že se na play off stihne vrátit," uvedl mluvčí Komety Michal Chylík.

Operaci Kempný absolvoval v Olomouci u vyhlášeného doktora Radomíra Holibky. Čtyřiadvacetiletý zadák má po souboji s pardubickým Jiřím Cetkovským vytrženou klíční kost ve spoji s lopatkou a poraněné vazy, které drží klíční kost. „Místo otevřené operace jsme zvolili artroskopický zákrok pomocí implantátů. Dva zajistí vykloubené kosti klid v roztrhaném kloubu a umožní doléčení potrhaných vazů již v průběhu zátěže. Jeden z roztržených vazů nahrazují odolná vlákna, která dovolí zátěž už čtyři týdny po operaci," popsal operaci Holibka.

Stejný zákrok podle něj podstoupil před třemi týdny po podobném úrazu obránce Sparty Jan Švrček a nyní už je v plné přípravě.

Trenéři Komety však na podobně rychlé uzdravení spoléhat nemůžou. „Máme pět zápasů do konce základní části na to, aby si ostatní obránci zvykli na nové role a Michala nahradili. Náplast je, že se uzdravil Jožo Kováčik, který nehrál kvůli viróze. V předchozích utkáních předváděl výborné výkony," pravil brněnský asistent trenéra Martin Pešout.

Podle něj bude nejvytěžovanější obránce týmu chybět především v oslabeních. „Je velmi silný, dokáže puk vyhodit. V každém oslabení hrál přes minutu. Procento ubráněných početních nevýhod máme vysoké i díky němu, to číslo se nyní asi trochu zhorší," upozornil Pešout.

Kempného zranění na delší čas posune mezi základní šestici brněnských obránců jedenadvacetiletého Lukáše Vágnera. „Zatím ukázal dobré výkony. Snad se mu podaří je stabilizovat, budeme ho nyní potřebovat," pochválil mladíka trenér.