S Kometou získal dvě extraligová stříbra, jeden bronz, ale zahrál si i skupinu o udržení. „Jsem takový inventář. Každý rok je to těžší. Teď se slušně obměnila obrana. Mám co dělat, abych byl týmu přínosný. Je to takové trapnější, pokud jde o boj s tělem," naráží Kováčik na potíže se zády.

Kromě defenzivy posilovala Kometa i v útoku příchody reprezentantů jako Marek Kvapil, Martin Erat či Tomáš Vincour. „Máme nejkvalitnější mužstvo za poslední sezony, ale jen jména nezískávají titul. Pokud však začneme dobře, může to gradovat," povídá.

UKLIDŇUJE ATMOSFÉRU

Rodák z Topoľčan je lídr kabiny. „Víceméně jsem v týmu na srandu. Snažím se odvést náladu, když je těžší situace. Ale minulou sezonu jsem v Pardubicích slušně vyletěl," vzpomíná na výhru 4:3 v prodloužení, která zajistila Kometě kýžené předkolo play-off. Tehdy po upracovaném výkonu vyrovnal v poslední minutě základní hrací doby.

Mužstvo usměrňuje společně s Leošem Čermákem. „Má největší slovo a je pro mě zatím nejlepší kapitán, kterého jsem měl. Snažím se k němu někdy přidat, ale občas se vypořádávám i sám se sebou," směje se Kováčik, jenž nastupuje s důrazným Michalem Gulašim. „Asi mi ho dotáhli místo Honzy Hanzlíka. Je to dobrý kluk. Jen mám trochu obavy, že mu to kazím. Věřím, že budu připravený, celá druhá lajna může klapat," říká.

Před Kováčikem hrává Martin Zaťovič, s nímž si sedl. „Rád poslouchám Zaťovy srandičky. Za každou větou už vidím, že číhá. Dáváme si pozor, co poví. Pak to totiž obrátí. Když mám špatný den, rozveselí kabinu on, a naopak," culí se.