Vřavu, do níž se zapojily i oba tábory na střídačkách, rozdmýchala rozmíška mezi znojemským obráncem Jakubem Stehlíkem a třebíčským zadákem Ondřejem Dlapou. Pořízek Orlů po buly shodil rukavice a namířil si to přímo na Dlapu, který atak nečekal. „Jel jsem směrem k naší bráně, on na mě zezadu skočil a hned mě mlátil," postěžoval si třebíčský obr.

Ten už „zadělal" na konflikt v předchozí situaci, kdy u mantinelu tvrdě narazil Tomáše Komínka, jenž si ze střetu odnesl otřes mozku. „Rozhodčí zákrok neodpískal, podle něj to faul nebyl. Já jsem s ním nepolemizoval, ale potom se samozřejmě naši hráči začali bránit. Hráči pak oplácí na základě emocí," okomentoval situaci kouč Orlů Martin Stloukal.

Třebíčský tým jej však obvinil, že k oplácení dal pokyn právě on. „Slyšel jsem o panu Stloukalovi hodně věcí, ten se má jít normálně léčit, tohle není normální," zlobil se Dlapa.

Třebíčský kouč Kamil Pokorný zdůraznil, že nevraživost v obou týmech už vládla při předchozím duelu před dvěma týdny. Rozhodčí už tehdy udělili tři tresty do konce utkání „Klasika. Už jsme to zažili u nich a teď se vše opakovalo. Byl to povel trenéra hráči, který skočil našemu obránci na záda. Je to neskutečná věc, nikde jinde jsem to neviděl," tvrdil trenér.

A ostré slovní výpady pokračovaly. „Pochopím, že jsou na podobné zákroky z balkánské ligy zvyklí, ale tohle se netoleruje ani tam," zuřil Pokorný.

Stloukalova reakce? „Soupeři nám likvidují hráče, protože nám závidí, že hrajeme EBEL a oni se plácají v první lize v Česku, která nemá žádnou hodnotu," nebral si servítky Stloukal.

Jeho tým se však podobně prezentoval už v Písku, kde na konci třetí třetiny po buly napadl domácí hokejisty. I tehdy sudí poslal hráče předčasně do kabin. „Kdybychom si chtěli léčit komplexy, tak nejdeme do EBEL a přijedeme do Třebíče v plné sestavě," pokračoval Stloukal.