Brňané mají momentálně tři dny na nacvičení přesilovek, které si naposledy před startem extraligy vyzkouší v pátečním duelu s Olomoucí a nedělním se Zvolenem. V dosavadních přípravných zápasech měla Kometa zhruba patnáctiprocentní úspěšnost. „Budou se dělat dvě nové přesilovkové pětky, takže to vyladíme do ligy. Početních výhod jsme měli docela dost. Nebylo to špatné, ale chceme ještě lepší využití," říká obránce Richard Stehlík, jenž se prosadil v přesilové hře na ledě Olomouce.

KABERLEHO ROZVAHA

V početní převaze může týmu pomoct zkušený obránce Tomáš Kaberle, který v přátelských duelech nechyběl v úderných sestavách. „Už jsem poznal, že v některých přesilovkách je cítit. Má zkušenosti, vnímá hru a vidí spoluhráče. Myslím, že právě proto Tomáš přišel," mluví o kvalitách Kaberleho legenda Komety Jaromír Meixner.

Trenér Hadamczik v přípravě zatím zkoušel převážně variantu se dvěma obránci a má jasno, kdo by měl mít vůdčí roli. „Co se týče obránců, tak strůjce přesilovkových formací nebude jen Kaberle, ale i třeba Jozef Kováčik, který má také dobrou střelu," povídá kouč.

Spolupráci s kladenským rodákem si pochvaluje i jeho parťák z obranného páru. „Tomáš je top obránce. Máme různé varianty. Jedna je, že střílím puky před bránu. Pak zas Tomáš střílí od modré a já si sjíždím mezi kruhy. Útočníci mají samozřejmě také své povinnosti," popisuje urostlý bek Stehlík, který se hodí díky tvrdé střele.

Nacvičování taktických prvků přesilových her ovšem narušují nepříjemnosti ohledně stavu brněnských hráčů. „Trénink přesilovek nám hodně komplikují zranění Petra Tona, Leoše Čermáka i Hynka Zohorny. Všichni tito hráči patří do přesilovkové sestavy a pomohli by nám. Když se někteří z nich uzdraví, tak je samozřejmě dáme do hry. Ale nyní pracujeme hlavně se zdravými hráči, o kterých jsem přesvědčený, že mohou začít ligu," říká třiašedesátiletý trenér.

PETR MUSIL