A možná i skončí. Mluví se totiž o jeho posezonním přesunu právě do města jeho hokejových začátků. „Osobně jsem si do play off nepřál. I když šlo hlavně o ta předchozí kola," upozornil čtyřiatřicetiletý zkušený bek.

Jak se na finálovou sérii se Zlínem těší hokejista, který je se soupeřícím klubem spjatý tak jako vy?

Bude to zajímavé, ale už jsme to hrál jednou se Slavií. Není to nic příjemného, protože zápasy jsou vyhrocené. Kolikrát tam padají i nepříjemná slova. Je potřeba se od toho distancovat a hrát svoji hru.

I od vás může soupeř zaslechnout takové slůvko?

Z mé strany ne. (smích) Beru to s nadhledem. Mě nevyprovokují.

Na zimní stadion ve Zlíně se dostanete často, že?

Jsem tam denně. Oba mladí mají trénink. Potkáváme se tam s klukama, takže narážky slyším celou sezonu. Před play off jsme se bavili, že se můžeme potkat ve finále. Spousta lidí si přála sérii s Kometou. Spartě nikdo z Moravy nemohl přát. Zbyla jim Kometa, tak se to nakonec vyplnilo.

Trenér Vladimír Kýhos nedávno prohlásil, že si už od podzimu myslel, že se ve finále střetnou Kometa se Zlínem. Co říkáte na tuto odvážnou myšlenku?

On si to myslel, my jsme si to zbožně přáli. Akorát já ne. Zlín jsem si do play off nepřál, i když šlo hlavně o ta předchozí kola. Podle tabulky to padlo až na finále.

Určitě máte pochopení pro spoluhráče Jana Káňu, který ve Zlíně začínal a na ledě se potká se svým strýcem Petrem Čajánkem.

Pohár mají v rodině, tak jim to může být jedno. (úsměv) Nevím, jak se s tím potom vypořádají přes léto. Pro lidi je to samozřejmě zajímavé, jaký má kdo vztah k soupeři. Ale tohle jde stranou. Každý chce vyhrát. Taková šance nepřichází každou sezonu, může se vyskytnout třeba jen jednou za život. Všichni do zápasů půjdou po hlavě.

Jaký je pro vás Zlín soupeř po sportovní stránce?

Nemůže mě ničím překvapit. Vím, jak hraje. Už dlouho předvádí stejnou hru. Osa zůstává stejná, jen ji doplňují dalšími odchovanci. To je pro klub samozřejmě výborné. Vyplácejí se jim.

Zlínský odchovanec jste i vy. Šeptá se, že bystě mel jít cestou Jiřího Vašíčka zpřed dvou let. Ten za Kometu odehrál finálovou sérii proti Pardubicím, a v další sezoně za ně hrál. Půjde tedy o poslední sérii v brněnském dresu?

To si nechám pro sebe.

KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ O FINÁLOVÉ SÉRII MEZI KOMETOU A ZLÍNEM ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM DENÍKU ROVNOST