Končící trenér podal přesnější vysvětlení. „Názory máme stejné. Jenže já chci soutěž vyhrát, a to je otázka peněz. Je pro mě nepříjemné chodit si pro prostředky za majitelem klubu Oherou. Ten v podstatě dotuje celek  z vlastní peněženky. A soupeří s bohatými rakouskými kluby," podotkl Stloukal.

Ten se prvního týmu Znojma ujal v říjnu 2011 po odvolaném Karlu Soudkovi. „Můj konec není žádný blesk z čistého nebe. Dohodli jsme se na něm. Nemění se ani vztah mezi mnou a prezidentem klubu," povídal kouč, který Orly dvakrát dotáhl do čtvrtfinále EBEL. Loni skončili v sérii ze Záhřebem, letos s Vídní.

Orli v pátek večer končili sezonu v jednom z rakouských vinných sklepů. Po oslavě následuje odpočinek. I pro trenéra. „Potřebuju si teď vyčistit hlavu. Samozřejmě se budu ohlížet po nové výzvě. Kde? Jsem v podstatě rozkročený nad celou Evropou. Ale i kdybych věděl kam mířím, určitě to zatím neprozradím," doplnil Stloukal, který se do historie rakouské mezinárodní soutěže zapsal i několika kontroverzemi. Třeba trestem za nadávky rozhodčímu.