Oba týmy ale trápí koncovka. Hluboký povzdech nad produktivitou jihlavských hokejistů ve čtvrtfinále play off je zcela na místě. Pátý nejproduktivnější útok základní části první ligy se zasekl a už více jak šest třetin nedokázal rozvlnit síť za soupeřovým gólmanem.

Ve vyrovnané sérii rozhoduje doslova jediný gól a všichni okolo jihlavského hokeje věří, že právě v sobotu to tam do soupeřovy klece napadá. „Jsem přesvědčen, že tu střeleckou smůlu prolomíme,“ říká jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Hráči Dukly zatím působí v zápasech hokejovějším dojmem, než Znojmo. To se však svému zkušenému soupeři vyrovnává ohromným nasazením a bojovností. „Hrají takový mladý hokej,“ říkal trenér Petr Vlk po utkáních ve Znojmě.

Při pozápasových rozhovorech mohl jihlavský kouč používat stejné věty. „Předvedená hra nebyla úplně špatná, ale jestliže nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Dostat venku jen dvě branky, a ještě k tomu obě v oslabení, není špatné. Ale naše produktivita je bohužel taková, jaká je,“ posteskl si Vlk.

Neproduktivní jihlavský útok tak stvořil nového znojemského hrdinu. Gólman Ondřej Kacetl byl sice potěšen párem čistých kont, ale zároveň připustil, že je na brankáře při takovém vyrovnaném průběhu daleko větší tlak. „Byl bych rád, kdyby to klukům víc střílelo,“ usmíval se po druhém znojemském utkání. „Chceme–li uspět i v Jihlavě budeme muset dát víc branek než jednu,“ ví Kacetl.

Ve všech utkáních se hrálo před bouřlivou diváckou kulisou. Fanoušci Dukly byli sice za své recesistické nápady vůči domácím posléze trošku podušeni pořadatelskou službou, ale i tak tato série přitahuje zatím největší pozornost diváků.

V Jihlavě při prvním i druhém utkání byla atakována pětitisícová hranice.

KAREL LÍBAL
MICHAL ČEJKA