„Celému mužstvu chci poděkovat, odvedlo velmi kvalitní práci. Kluci se v play off rvali a jeli na maximum, bohužel to ale navíc nestačilo," hodnotil výkony svých svěřenců lodivod brněnské střídačky Roman Kaňkovský.

Statistiky Techniky
- Kanadské bodování zákl. části: 1. Petr Jurča 38 bodů (26 gólů +12 asistencí), 2. Michal Brzobohatý 28 (15+13), 3. Karel Benýšek 26 (6+20)

- Kanadské bodování zákl. části – obránci: 1. Jan Habrovec 21 bodů (5+16), 2. David Havíř 20 (7+13), 3. Jan Sedlák 11 (2+9)

- Kanadské bodování play off: 1. Ondřej Stehlík 11 bodů (8+3), 2. Dominik Piskoř 7 (4+3), 3. Peter Bustin 7 (2+5)

- Nejtrestanější hráči: 1. Petr Jurča – 92 trestných minut, 2. Jan Habrovec – 77 TM, 3. Jakub Kadlec – 75 TM

- Průměr obdržených gólů na zápas v zákl. části/play off: 1. Pavel Jekel 2,48/2,83, 2. Josef Novák 2,85

V Brně tak vypadl i druhý hokejový celek z play off. Kometa skončila na hokejkách Chomutova už v pátek, o dva dny později ji následovali kolegové ze druhé ligy. „První dvě semifinálová utkání z naší strany nebyla ideální. Do třetího jsme ale šli s tím, že si ho užijeme. Bez stresu to najednou šlo. Věřili jsme, že vyhrajeme i doma a znovu se vrátíme na Lapač. Bohužel jsme ale neudrželi vedení," připomněl brněnský útočník Petr Jurča fakt, že Technika ještě v sedmapadesáté minutě vedla nad Vsetínem 2:1.

O postupu Valachů rozhodla parádní disciplína Brňanů, nájezdy. Do té doby v ní uspěli ve čtyřech z pěti pokusů. Jenže v neděli to nevyšlo. Soupeř skóroval v páté sérii, když musel a v sedmé dokonal obrat. „Nemuselo na ně dojít, kdybychom se vlastními chybami nepřipravili o vítězství v základní hrací době. Penalty už jsou pak loterie. Bohužel se naše úspěšná série zlomila v nepravý moment. Měli jsme zdravé mužstvo, jež získávalo sebevědomí. Chtěli jsme přes Vsetín projít dál, měli jsme na to," uvedl trenér.

I přesto se jedná pro Techniku o úspěšnější ročník než loni, kdy skončila už po třech utkáních ve čtvrtfinále. „Je to teď hodně čerstvé, ještě převažuje zklamání. Ale uvědomujeme si, že to nebylo úplně špatné. Skončili jsme vlastně třetí, jako po základní části, což asi odpovídá," řekl Jurča.

Nyní tak nastává čas vyhodnocení sezony. „Řešíme především peněžní stránku. Musíme si s vedením klubu sednout a pobavit se o dalším ročníku, jak budeme pokračovat. Zatím žádný termín nástupu k přípravě stanovený nemáme," uvedl kouč.

Zatím tedy ani není jasné, kdo z hráčů bude v týmu pokračovat a kdo naopak ne. Otazník zůstává i nad nejzkušenějším hokejistou mužstva Davidem Havířem. „Stále odvádí výbornou práci, určitě o něj máme i nadále zájem. Musí vyhodnotit sám, zda to zvládne, trénuje k tomu totiž ještě mládež," podotkl kouč.

Do finále druholigové skupiny Východ prošel kromě Vsetína také Frýdek-Místek. Jejich série začne v pátek. „Frýdek je letos bezkonkurenční, pro mě jde rozhodně o adepta na postup do vyšší ligy," oznámil Jurča.

ADAM HAVEL