K národnímu týmu se připojí v úterý na srazu v Českých Budějovicích před Českými hokejovými hrami, které startují ve čtvrtek. Na konečnou nominaci má velkou šanci. Ve čtrnácti zápasech play-off extraligy vstřelil čtyři góly a na devět přihrál. Byl nejproduktivnější muž brněnského týmu. „Ale vypadá to, že konkurence v obraně je vysoká. Ještě nejsem v Paříži,“ říká skromně Krejčík.

Spolu s ním výběr kouče Jandače rozšíří i jeho finálový soupeř, liberecký obránce Radim Šimek. Po vyřazení Chicaga v prvním kole bojů o Stanley Cup se hlásí na srazu i bývalý obránce Komety Michal Kempný. Ze zámoří pak přiletí zadák Philadelphie Radko Gudas. „Máme mladé a kvalitní obránce. V sezoně ukázali, že se jim teď daří. Věřím, že obranná činnost bude na vysoké úrovni,“ povídá Krejčík, který po otřesu mozku zkraje února odehrál play-off a je fit.

Erat vynechá MS
Útočník Komety Martin Erat se omluvil z květnového mistrovství světa. „Martin se vrací za rodinou do Ameriky a říkal, že to nedá," uvedl generální manažer národního týmu Martin Ručinský pro hokej.cz. Dřív potvrdil svou neúčast na šampionátu i bek Komety Ondřej Němec, který není fit po otřesu mozku. Naopak bývalý brněnský zadák Michal Kempný posílí reprezentaci po konci Chicaga v play-off NHL.

Totéž se nedá říct o jeho parťákovi z mistrovské obrany. Ondřej Němec měl před finále extraligy stejné problémy jako Krejčík a šampionát raději vynechá. „Hrálo se nám opravdu dobře. Mohli jsem to ukázat i v Paříži, ale Ondra si musí odpočinout,“ uvědomuje si elitní bek.

Last minute posila Komety z chorvatského Záhřebu zažila povedenou tečku za sezonou. „Oslavy byly velmi náročné. Není to sranda vyhrát titul. (smích) Dlouho jsem to nezažil a budu vzpomínat do konce svého života. Jsem strašně nadšený z fanoušků,“ hlásí.

Pohár pro mistry play off extraligy patří hráčům Komety Brno.
Tour de Brno. S pohárem jsme chodili po hospodách, směje se kapitán mistrů

Pozoroval atmosféru na Zelném trhu a zároveň ho nešetřili brněnští spoluhráči – říkají mu sešívaný sparťan s modrobílou krví. „Co s tím nadělám… Za každý klub jsem hrál na maximum. Nejsem nějaký kabátník, jak říká pan Zaťovič,“ směje se pražský rodák a odchovanec Slavie.

Prodlouží si pouhé tříměsíční angažmá v Kometě? „Určitě je to v jednání. Jsem tak nadšený, že to zvážím. Co se týká jiných nabídek, zatím není nic konkrétního. Teď se soustředím na nároďák a pak se uvidí,“ dodává Krejčík, jenž chce mít jasno nejlépe na přelomu května a června.

Ondřej Němec.
Němec se z reprezentace omluvil. Necítím se fit, říká po nedávném otřesu mozku

Unikátní plakát mistrů hokejové extraligy a příloha o cestě brněnské Komety za titulem
• Jak Kometa vstala z popela za éry Libora Zábranského
• Kdo se podílel na historickém titulu po 51 letech
• Fotogalerie fanoušků z oslav
• Jak se slavilo před 51 lety
• Jak vypadá projekt návratu za Lužánky
• Rozhovory, analýzy, zajímavosti
• A spoustu dalšího čtení
• Na 16 stranách již v sobotu 29. dubna!