Brněnská zastávka jarního turné Anety Langerové je v pořadí devátá. Dohromady šňůra čítá koncerty v devatenácti městech republiky. „Zahájili jsme 11. února v Prachaticích. Symbolicky tedy v jižních Čechách, nedaleko od místa, kde Aneta hledala inspiraci a po kterém také album pojmenovala. Turné vyvrcholí na apríla v Uničově," přiblížil manažer zpěvačky Nikola Langer.

Atmosférou navazuje na úspěšné turné Pár míst, při němž se zpěvačka představila loni koncem června i v brněnském Mahenově divadle. „Na rozdíl od předchozího turné však tentokrát nebude jen akustické. Langerovou doprovodí čtyřčlenná kapela, smyčcové trio a piano," vysvětlil Adam Pitrocha ze Sonocentra.

Program koncertu nabídne převážně písně z nového alba Na Radosti, které obsahuje dvanáct autorských skladeb. Langerová je připravovala přes dva roky s klavíristou, skladatelem a producentem Jakubem Zítkem na magickém místě obklopeném hlubokými šumavskými lesy. Písně Svatá Kordula, Tráva nebo Tragédie u nás na vsi vyprávějí o dívkách a ženách, které spojuje jejich čistota a křehkost, ale současně i odvaha a odhodlání jít vlastní cestou. „Zahrajeme také starší písničky jako Voda živá nebo Malá mořská víla. Diváci se jich dočkají v novém aranžmá, takže si poslechnou například píseň V bezvětří s foukací harmonikou," naznačila Aneta Langerová.

V loni otevřeném Sonocentru se Langerová představí poprvé. „Bylo pro mě důležité, abychom zachovali komorního ducha nové desky a mohli zpívat lidem, kterým při hraní uvidíme do očí. Odezva na nové album byla výborná a i na naše koncerty chodí zatím mnoho lidí, takže jsme šťastní, že máme pro koho hrát," přiznala Langerová.

O čtvrteční koncert Anety Langerové je mezi Brňany velký zájem. „Zbývá už jen několik desítek posledních lístků k sezení, pro která máme vyhrazených čtyři sta padesát míst. Snížili jsme proto i kapacitu k stání a přidali ještě další místa před podiem," uvedl Pitrocha. Dodal, že vstupenky lze zakoupit na recepci hotelu Sono nebo v předprodejní síti Ticketportal.