Jedna z nejrespekto­vanějších hardrockových kapel na světě, britští Motörhead, vystoupí čtvrtého července na brněnském Velodromu. Potvrdila to agentura WTF Entertainment.

Legendární kapela vedená zpěvákem a basistou Lemmym Kilmisterem tak Brňanům pod širým nebem poprvé zahraje výběr ze svých dvaceti dosud vydaných alb.

"Motörhead patří k legendám hardrocku a britského metalu. Své turné zahájí v Brazílii a pak odjedou do Evropy. Před brněnským koncertem vystoupí v Rumunsku a v Německu,“ uvedla Barbora Vokatá z agentury WTF Entertainment.

K letošním očekávaným koncertním událostem roku, mezi něž v Brně zatím patří červnové vystoupení zpěváka a instrumentalisty Lennyho Kravitze a dubnové hostování skotské skupiny Nazareth v Boby centru, se tak přidají i Motörhead.

Veteránské trio Motörhead vede od roku 1975 třiašede­sátiletý skladatel, zpěvák a baskytarista Lemmy Kilmister, který byl dříve členem několika jiných skupin. Údajně pár měsíců jezdil po koncertech s kytaristou Jimim Hendrixem. Spolu s ním do Motörhead patří Phil Campbell a Mikkey Dee.

Za svou pětatřicetiletou kariéru vydala kapela čtyřiadvacet alb, poslední z nich se jmenuje Motörizer. Jak kapela uvádí na svých webových stránkách, krátce před tím skončili s nahráváním dalších písní v Los Angeles, ve studiích 606 Studios, která vlastní Dave Grohl známý ze skupin jako Nirvana či Foo Fighters.

V roce 2005 získali Motörthead hudební cenu Grammy za nejlepší metalovou kapelu.

Vstupenky na koncert jsou už v těchto dnech v předprodeji sítě Ticketpro za 790,– korun.