Autorem hry je rakouský dramatik Bernhard Studlar. Ve své hře vznáší otázku, kdo nebo co je v současnosti generační ikonou? „Za současnou ikonu vládnoucí světu Studlar považuje „já" a nabízí divákovi návod na sto aplikací pro život. IPlay je hrou s vyprávěním svého příběhu a pocitů. Je to koláž, v níž se mísí poezie, ironický humor i touha se identifikovat," přibližuje námět režisér inscenace Marián Amsler.

Tři postavy ztvární Dana Poláková, Tomáš Jeřábek a Martin Siničák. „S herci podstupujeme zvláštní cestu, protože text není napsán v dramatické formě a nabízí velké množství různých inscenačních řešení. Pohybujeme se na pomezí divadla, performance a výtvarné instalace," dodává Amlser.

„Možná jde jen o to říct: Haló, tady jsem. Jsem tady. Jsem ještě tady," doplňuje dramatik Studlar, který je v textu také  často sarkastický, a to především sám k sobě.

Inscenace iPlay vznikla u příležitosti mezinárodního projektu Divadla Letí a Centra současné dramatiky Generační ikony. Jeho úsilím je propojit evropské autory a divadla orientovaná na současné drama.

Premiéru HaDivadlo uvedlo 19. října,  nejbližší reprízaje 6. listopadu. Do konce října chystá  HaDivadlo ještě jednu premiéru, a to Pohodlný život – divadelní instalaci básní Oldřicha Wenzla v režii Jana Lepšíka.

Bernhard Studlar: iPlay

Překlad: Martina Černá.

Režie: Marián Amsler.

Úprava: Marián Amsler a Marie Špalová.

Dramaturgie: Marie Špalová.

Hrají: Dana Poláková, Tomáš Jeřábek, Martin Siničák.

Premiéra: 19. října, repríza 6. listopadu v HaDivadle, Poštovská ul. (Alfa pasáž).