„Na Rolling Stones nesmím chybět. Chystáme se tam s kamarádem Borisem Hybnerem a moc se těšíme,“ svěřil se Bolek Polívka. „Na farmě mám dokonce čtyři kamenné sochy členů kapely vytvořené sochařem Ivanem Erbenem. Chtěl bych, aby si je Rolling Stones odvezli, ale chápu, že to asi nepůjde, ty sochy jsou dost těžké na převoz,“ usmíval se známý brněnský herec.

Závidět mu může šéf brněnského městského divadla Stanislav Moša. „Stouny bych moc rád viděl, ale v době jejich koncertu jsem bohužel v zahraničí,“ uvedl s tím, že dává přednost práci před zábavou. Podle Aleše Hrbka z pořadatelské agentury Glanc přijede hlavně zástup celebrit z Prahy. „V plné sestavě se na Stouny chystá skupina Kabát. Z ostřílených rockerů vím o Oldovi Veselém z kapely Synkopy nebo o Oldovi Říhovi z Katapultu,“ uzavřel výčet kulturních osobností Hrbek.

Na Rolling Stones se přijede podívat i muzikant David Koller. Jeho záměr potvrdila včera večer Brněnskému Deníku Rovnost Kollerova manažerka.

Ani politici ale nechtějí zůstat pozadu. Na koncert se chystá ministr zemědělství Petr Gandalovič či brněnský primátor Roman Onderka. „Na koncert Rolling Stones se opravdu těším. Je to rocková klasika, vezmu si staré džíny, zkrátka pohodlné oblečení, a jsem přesvědčený, že si to s přáteli pořádně užijeme,“ svěřil se Gandalovič.

I brněnský primátor Roman Onderka je příznivcem tvrdé rockové muziky. Se „Stouny“ se navíc setká osobně. „Nevěřil jsem, že bych měl kdy to štěstí Rolling Stones vidět na koncertě, natož si s nimi stisknout ruku. Je to pro mě opravdu neuvěřitelné a těším se strašně moc,“ řekl primátor. „Zadal jsem manželce, aby mi vyprala rifle, kterých normálně moc neužiji. Rockerské tričko nemám, jazyk mám svůj,“ dodal.

Koncerty Rolling Stones lákají celebrity pravidelně. Jejich nejznámějším fanouškem je pravděpodobně bývalý prezident Václav Havel, který měl možnost je v Česku poprvé přivítat už v roce 1990 v Praze. V Brně hraje rocková legenda tuhle neděli vůbec poprvé.