Už od odpoledne se jednotlivé soubory nejprve připravovaly na Moravském náměstí, kde dokončovaly poslední úpravy svých kostýmů a líčení. Odsud se herci po šesté hodině večerní vydali směrem na náměstí Svobody, kde se vzápětí představili před porotou tvořenou bývalou atletkou Šárkou Kašpárkovou, kostýmní výtvarnicí Sylvou Zimulou Hanákovou, herečkou Zdenou Herfortovou a zahraničním hostem festivalu, francouzskou herečkou Isabele Nanty.

Za nejzdařilejší maskovaný průvod nakonec porota zvolila herce ze souboru opery Národního divadla Brno, s nimiž produkci režijně připravil Tomáš Pilař. Titul Krále masek souboru udělil letošní umělecký šéf festivalu Vlastimil Peška.

„Festival Divadelní svět Brno 2014 se nesl ve jménu komedie a dobré zábavy, tak jsem rád, že podobně veselá atmosféra provázela i Slavnost masek. Těší mě, že alespoň na jediný den v roce pomohli herci rozžít ulice centra města," uvedl Peška.

Festivalový program na náměstí Svobody poté uzavřel koncert kapely Support Lesbiens, v jejíž rytmech se dav na náměstí veselil až do pozdních nočních hodin.