Do Brna se vracíte už poněkolikáté. Jak si vybavujete atmosféru předchozích koncertů?

Pamatuji si to dobře. Obecně je u vás v České republice vždycky radost hrát. Koncerty tam mívají pokaždé skvělou atmosféru.

Zdržíte se v Brně déle, takže budete mít možnost i trochu poznat město?

Minule jsem šel v Brně nakupovat a koupil jsem si originální bundu. Takže tentokrát vyrazím možná zase na nákupy. Jak si můžete všimnout, ulítávám na oblečení. (smích)

Co jste si pro vaše české fanoušky připravili tentokrát?

Naše show vždy fanouškům nabízejí všechno to, co od nás čekají: tedy známé hity, hity a ještě jednou hity.

K vašim nejznámějším písničkám patří Far Far Away, My Oh My nebo Merry Xmas Everybody, která je jednou z nejhranějších vánočních písní vůbec. Baví je vás pořád ještě zpívat nebo byste už radši hráli jen ty novější?

Ne, myslím, že to nechceme jinak. Baví nás hrát fanouškům přesně to, co chtějí. A Merry Xmas Everybody je dokonce nejhranější rockovou vánoční písničkou všech dob! Je to skvělá melodie a vyjadřuje pocity, které všichni ve spojení s Vánocemi milujeme. Tedy rodinnou pohodu, přátele a samozřejmě dárky. (smích)

V roce 1993 došlo k „rozdvojení" kapely na Slade a Slade II. V jaké sestavě se tedy v Brně aktuálně představíte?

Spolu se mnou vystoupí ještě Donald Powell, Malcolm McNulty a John Berry. Jsem velmi spokojený se současnou sestavou, která myslím přináší stále stejný hudební projev, na jaký jsme od Slade zvyklí už po několik desetiletí. Myslím, že stejně tak si to užívají i naši fanoušci po celém světě. Nejdůležitější je umět si navodit pocit stát se znovu mladým.

Jak spolu ve skupině vycházíte? Setkáváte se i mimo koncerty a zkoušení?

Všichni v kapele jsme dobří kamarádi. Trávíme společně hodně časů na cestách a vždycky je při tom sranda. Takže když potom přijedeme z koncertní šňůry domů, jsme co nejvíce se svými rodinami. Tak se to aspoň hezky vyvažuje.

Hudební styl Slade bývá žánrově označován jako glam rock. Souhlasíte s tím?

Myslím, že spojení rocku, zábavy a glam oblečení bylo nejvíce charakteristické pro období sedmdesátých let. Museli jsme tvrdě pracovat, abychom se dostali tam, kde jsme. A to se vyplatilo. Podařilo se nám to tak udržet dodnes, což si hodně považuji. A co je nejdůležitější: stále nás to baví a věříme tomu, co děláme. Jsme tak jedni z našich vlastních dětí.(smích) I když samozřejmě i dnes existuje mnoho dobrých kapel a písniček, ale domnívám se, že největší hudební originalita už pominula.

Odjakživa jste pověstní svými divokými koncerty s bouřlivou atmosférou. Platí to stále nebo už fyzicky nezvládnete tolik, co dřív?

Naše koncerty bývaly vždycky divoké, a pořád to platí. Věk v tom nehraje žádnou roli. Lidé s námi chtějí znovu omládnout a cítit se na patnáct. A my jim tento pocit umožňujeme. Je to pořád divočina, jak zpíváme v jedné naší písničce.

Jste známí i tím, že rádi promlouváte s publikem. Zaskočilo vás někdy něco?

Většina nocí bývá dobrodružných, takže nikdy nevíte, co přijde. (smích) Ale co bylo hezké, když mi jednou fanoušci zazpívali k narozeninám Happy Birthday. To mě dostalo!

Váš koncert v Brně doplní vystoupení u nás legendárních Progres 2. Dvojka na konci je příznačná, neboť také pokračují v odkazu kapely prvotní, která na svůj odkaz navázala o rok dříve než Slade II., tedy v roce 1992. Znáte tyto brněnské rockery blíže?

Neznáme se, proto se těším, až si jejich hudbu poslechnu. Věřím, že budou dobří, protože v Česku bývají skvělí hudebníci.

Co byste vzkázal českým fanouškům?

Moc se na ně těšíme. A neztrácejte drajv!