Největší, emocemi nabité a hlavně poslední. Alespoň tak to slibuje skupina Team v čele se zpěvákem Pavolem Haberou na své aktuální koncertní šňůře. První z vystoupení této česko-slovenské poprockové legendy přivítá brněnská DRFG Arena ve čtvrtek, zopakuje si je 13. června.

Zpěvák a frontman skupiny Habera tvrdí, že každé jejich turné už bude poslední. Alespoň se tak jmenovala šňůra, na kterou se Team vydal v roce 2012. Více než sto tisíc návštěvníků potom kapelu inspirovalo k sérii akustických koncertů a nyní také k návratu do hal. „Poslední turné, to není reklamní trik. Netušíme, co bude za tři, čtyři roky. Je nám všem už přes padesát a máme navíc už v kapele jedno úmrtí. A teď už umírají lidi, které jsem osobně znal. Takže každé naše turné už bude poslední," poznamenal Habera.

Šňůra nazvaná 33 Tour připomene letošní Kristova léta kapely. „Jejich poslední turné před čtyřmi lety neslo název Final Tour, představili se při něm i v Brně v tehdejší hale Rondo. Zahráli tu potom ještě předloni při unplugged koncertě v Semilasse," uvedl Filip Hrbek z pořádající agentury Glanc.

Koncert Habera a Team Final Tour 2016
Termín: 26. května a 13. června 2016, začátky vždy ve 20.00 hodin
Místo: DRFG Arena, Křídlovická ul. (dříve hala Rondo)
Vstupenky: v předprodejní síti Ticketportal na koncert 13. června

Habera s Teamem zahájili slovenskou část turné na prvního máje v Prievidzi. Českou část šňůry odstartoval Team 20. května na zimním stadioně ve Zlíně. „Bylo vyprodáno, dorazilo okolo sedmi tisíc lidí. Do Brna přijíždí kapela rovnou z koncertu v Olomouci. V dalších termínech zahrají ještě například v Pardubicích, Plzni, Praze či Ostravě. Vůbec poprvé se představí v nové velké hale v Chomutově, kde ještě zbývají v prodeji lístky," uvedl Hrbek.

Na koncertech v deseti českých městech zazní osvědčené hity i novinkové písně. „Zazní průřez největšími hity jako Prievan v peňaženke, Lietam v tom tiež nebo Pieseň pre nesmelých. Fanoušky čeká obří světelná, zvuková i videová show. Scénu přiváží pět kamiónů," přiblížil Hrbek. Doplnil, že jako předskokan vystoupí slovenský zpěvák Peter Aristone.

Lístky na čtvrteční brněnský koncert zmizely z předprodeje téměř hned po jeho zahájení. Pro velký zájem fanoušků tak přidala kapela do svého turné jeden koncert navíc, a to závěrečné vystoupení 13. června v Brně. „Nejdražší lístky už jsou vyprodané. V prodeji zbývají poslední místa na sezení a vstupenky na stání v ceně tři sta devadesát korun," upřesnil aktuální stav předprodeje Hrbek. Dodal, že prodej vstupenek zajišťuje síť Ticketportal.

Právě na červnový termín se do Brna chystá i Jana Svobodová z Třebíče. „Na písničkách Teamu jsem prakticky vyrostla. Je super, že pořád ještě naživo vystupují a dávají do svých koncertů tolik energie," uvedla.