Úvod večera patřil poněkud netradičně dětem. „Zazpívaly několik písní. Už se nám to osvědčilo na nedávném koncertě Hany Zagorové, proto jsme se rozhodli na tuto linii navázat," uvedla Kateřina Červinková z pořádající agentury Brnokoncert.

A jakých skladeb se publikum následně dočkalo od Heleny Vondráčkové? „Zazněly již legendární písně jako Přejdi Jordán, A ty se ptáš co já, Já půjdu dál, To tehdy padal déšť, Sladké mámení, Dlouhá noc, Lásko má já stůňu nebo Červená řeka," doplnila k programu Červinková.

Tematicky večer uzavřela finální afterparty nazvaná Mejdan roku. Hudební záštitu nad ní převezme DJ Dan

V programu večera zpěvačka vzpomněla i své nedávno vydané album Touhy. Ke spolupráci na této desce Vondráčková přizvala známé skladatele a textaře, mezi nimi například Vítězslava Hádla, Václava Noida Bártu, Davida Deyla či Ondřeje Brzobohatého. „Na desce je osm novinek a kromě nich se zpěvačka rozhodla zařadit čtyři coververze: vlastní verzi skladby Don't Leave Me This Way, italský hit Non vivo piú senza te a novou podobu písně známé pod názvem Málo mám lásky tvé. Jako bonus pak v češtině nazpívala hit Just the Way You Are. „Italskou" píseň s českým názvem Nemůžu bez tebe žít Helena vyslala jako pilotní singl do rádií," uvedla manažerka společnosti Parlophone Marcela Kočandrlová.

A právě o hitu Málo mám lásky tvé Vondráčková uvedla: „Je to píseň už z roku 1977 a napsal mi ji maďarský zpěvák Peter Maté. Takže jsem si vlastně natočila svůj vlastní remake."

Svou pěveckou dráhu Helena Vondráčková odstartovala v roce 1964 vítězstvím v soutěži Hledáme nové talenty. O rok později se díky hitům Červená řeka a Pátá stala zlatou slavicí a nastoupila do angažmá v divadle Rokoko. A už v 70. letech byla Vondráčková nejexportovanější českou zpěvačkou. „Největší úspěch měla s písní Malovaný džbánku, se kterou získala v roce 1977 Grand Prix v polských Sopotech," připomněla Červinková s tím, že dalším milníkem v její kariéře byl rok 2000. „To vydala album Vodopád plné moderních, převážně tanečních skladeb. Stala se nejprodávanější zpěvačkou roku a píseň Dlouhá noc se stala hitem roku. Od té doby se opět objevuje na prvních místech ankety Český slavík."